Koh-I-Noor Toison D’or softpastel

foto 1

Van Gantinova ontvingen wij een set Kohl-I-Noor Toison D’or softpastel 36 stuks. En ik, Claudia, mag daar een review van gaan schrijven. Wij bedanken Gantinova hartelijk voor de geleverde producten om te testen.

foto 2

Informatie die te vinden is op internet(vrij vertaald): Toison D’Or Square zachte Pastels zijn gemaakt van enkele van ’s werelds mooiste pigmenten. Deze pastel zijn gemaakt met minimale bindmiddelen en hun zachte textuur betekent dat ze de kleur goed verdelen. De pastelkleuren kunnen worden geblend en vermengen makkelijk met elkaar.
De pastelkleuren komen in twee vormen: vierkante en cilindrische. De vierkante Pastel zijn iets steviger dan hun cilindrische tegenhangers. De zijkanten van deze vierkante Pastel zijn nuttig voor het kleuren van grote gebieden en de hoeken zijn ideaal voor het gedetailleerde werk.

Toen ik de doos open maakte zag ik prachtige kleuren en het viel meteen op wat voor kleine staafjes dat het zijn. Ik heb wel wat ervaring met pastels en was een beetje bevooroordeeld. Ik dacht, oh jee… niet weer van die harde dingen. Maar niks is minder waar. Hier kom ik later nog op terug in mijn conclusie. Helaas zijn door het transport wel 2 krijtjes gebroken. Maar dat is niet storend en brengt het gebruik niet in gevaar.

foto 3

Voor deze bewerking heb ik een bestaande plaat genomen, althans deze heb ik verder af gekleurd. Ik heb met de softpastels de achtergrond aangepast. Deze plaat is uit het betoverde woud. De bewerking gaat super. Ook al oogt het krijtje hard, niks is minder waar. De aanzet is zelfs erg mooi te vervagen. Zeker een pluspunt voor dit krijtje.

foto 4

Deze plaat heb ik helemaal met de softpastels gedaan. Omdat er toch wat hoekjes aan de staafjes zitten,  kun je mooi in de hoeken komen. Hierdoor ben ik erg tevreden over de verwerking van de softpastel.

foto 5

Ook deze plaat heb ik helemaal gekleurd met de softpastel. Ik heb wel een doezelaar gebruikt om nog wat fijner te kunnen werken. Ook hier kan ik niks verkeerds van zeggen. Bewerking gaat prima en ben dan ook zeer tevreden over deze plaat.

Conclusie:  Zoals ik al eerder aangaf heb ik al wat ervaring met het bewerken van pastel. Deze pastel is zeker een aanrader voor als je er graag mee werkt. Op het eerst oog lijken de staafjes hard maar niks is minder waar. Ze zijn heel zacht en zijn prima uit te werken, zonder dat de aanzet, zichtbaar blijft. Wat ook een pluspunt is dat je helemaal geen kruimeltjes er van krijgt. Menig softpastel kruimelt, maar dat is bij deze helemaal niet het geval. Zeker een aanrader en ik weet zeker dat ik nog veel plezier ga beleven van de Kohl-I-Noor Softpastel.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Gantinova dan kun je Gantinova volgen op Facebook.

De Koh-I-Noor Toison D’or softpastel is o.a. verkrijgbaar bij Teken&Schilderoutlet. Een set van 12 stuks is al verkrijgbaar voor een prijs van € 6,50

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *