Koh-I-Noor Progresso Aquarell

24 stuks verpakking

Van Gantinova ontvingen wij een set Koh-I-Noor Progresso Aquarell potloden om uit te testen en onze bevindingen in een recensie te schrijven. Hiervoor willen we Gantinova natuurlijk hartelijk bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Progresso aquarelpotloden van Koh-I-Noor zijn gemaakt zonder gebruik van hout. Hierdoor is het gehele potlood een aquarelstick. Zo kunt u ook grotere oppervlakten in een keer kleuren of verven. De potloden zijn hoog gepigmenteerd en lichtecht.

Ik was heel erg benieuwd naar deze potloden. Vooral omdat in deze potloden geen hout gebruikt was en je dus in principe de hele potlood kunt gebruiken om te kleuren. Er zit een dun laagje over heen zodat je ze wel gewoon vast kunt houden zonder dat je hele handen gekleurd zijn. Wat wel meteen opvalt is dat de potloden iets zwaarder aanvoelen dan potloden waar hout bij gebruikt is. Echter dit zal naar mijn idee komen omdat het pigment zwaarder is dan hout.
De potloden zijn rond en ik vond ze fijn in de hand liggen.

SAM_0109

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren. Ik ben begonnen in het tijdschrift Meer dan kleur. Ik heb hierbij gekozen om een boeketje bloemen te kleuren. Ik heb er voor gekozen om het hele vakje lichtjes te kleuren en daarna met de waterbrush er over heen te gaan. Ondanks dat ik maar heel licht over het papier gegaan ben vind ik de kleurweergave na gebruik met water toch heel erg goed. De kleuren worden erg goed weergegeven zelfs bij heel weinig druk op het potlood bij het kleuren.

SAM_0110

Hierna ben ik een plaat gaan kleuren uit het zesde enige echte kleurboek voor volwassenen. Hierbij heb ik bewust gekozen om iets meer druk op het potlood te geven waardoor de vakjes iets feller in gekleurd word. Hierna ben ik natuurlijk met een penseeltje en water over de plaat heen gegaan. Je ziet bij deze dat de kleur meteen nog een stuk intensiever is en je dus echt een kleurenspektakel krijgt. Terwijl het toch niet zo was dat ik echt met heel veel druk gekleurd heb. Echter bij iets meer druk merk je al meteen dat de kleuren nog sprankelender worden.

SAM_0112

Als laatste heb ik een mandala gekleurd uit het Creatief kleurblok Mandala. Ik heb hierbij gekozen om steeds maar een deel van het vakje te kleuren om zo ook wat kleurverloop te krijgen in de kleur. Wat met deze potloden dus ook erg goed gaat. De potloden zijn daarnaast heel zuinig in gebruik. Doordat je weinig druk hoeft uit te oefenen verbruik je maar weinig potlood. Daarnaast heb je, doordat het gehele potlood pigment is en er geen hout aan te pas komt, veel oppervlakte om mee te kleuren.

Conclusie: De Progresso Aquarell potloden zijn houtloze potloden die fijn in de hand liggen. Doordat er geen hout in gebruikt is, kun je het gehele potlood gebruiken om te kleuren. Dit is een pluspunt vind ik. Je krijgt zonder veel druk te gebruiken heldere en sprankelende kleuren waardoor je een sprekende kleurplaat krijgt. Je hebt een hoop mogelijkheden met de potloden door iets meer of minder druk te gebruiken of door een vakje geheel of gedeeltelijk te kleuren. Als je graag doet aquarellen zijn dit potloden die niet in je assortiment mogen ontbreken.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Gantinova dan kun je Gantinova volgen op Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *