The Menagerie

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

the menagerie

Van Michael O’Mara Books ontvingen wij het boek “The Menagerie” om een recensie over te schrijven. Hier willen we Michael O’Mara Books hartelijk voor bedanken.

Informatie van het internet (Vrij vertaald): The Menagerie staat boordevol mooie hoofden van dieren om te kleuren en af te maken. Ieder gedetailleerde plaat is een artistiek werk voor kleurders en dierenvrienden. Geprint op papier met perforatie rand, kun je de platen heel makkelijk uitscheuren en tentoonstellen. Het boek  bevat het veel besproken werk van Richard Merritt, een van de getalenteerde illustrators van de bestsellerserie Art Therapy.

Toen we dit boek kregen ben ik het eens gaan door bladeren. Wat meteen opvalt is dat je de dierenhoofden niet realistisch kunt kleuren, dus dit wordt een leuke uitdaging. Wat me wel opvalt is dat het geen platen zijn die je even snel tussendoor kleurt. Je bent hier echt wel even zoet mee.

Ik zal eerst een aantal voorbeelden laten zien, zodat je een idee hebt wat er voor platen in het boek staan.

Ik ben begonnen te kleuren met de Tombow ABT dual brush pens. Deze kleurden erg fijn op dit papier, de stiften drukten licht door, echter is dit geen enkel probleem omdat de pagina’s enkelzijdig bedrukt zijn. De kleurweergave is wel erg goed. Na een aantal dagen kleuren was de plaat klaar.

SAM_0104

Hierna natuurlijk ook een plaat gekleurd met potloden. Ik heb hier gekozen voor de Faber Castell Polychromos potloden. De potloden gleden erg fijn over het papier. En de kleurafgifte is ook bij potlood erg goed. Zelfs bij weinig druk wordt het pigment op dit papier goed weergegeven. Door dat het papier het pigment zo goed opnam heb ik deze niet meer na bewerkt.

SAM_0103

Conclusie: Het boek is echt een boek, waar je je fantasie de vrije loop moet laten gaan. Stift en potlood kleuren beiden erg fijn op dit papier. Stift drukte wel lichtjes door op dit papier, maar doordat de pagina’s enkelzijdig bedrukt zijn, is dit geen enkel probleem. Het zijn wel kleurplaten waar je behoorlijk lang mee bezig bent om het tot een mooi resultaat te brengen. Je moet niet verwachten dat je dit even snel tussendoor kleurt. Als je van fantasie-kleurplaten houdt dan is dit echt een boek wat je aan je verzameling moet toevoegen.

Gegevens van dit boek:
Titel: The Menagerie
Ondertitel: Animal portraits to Colour
Illustrator: Claire Scully, Richard Merritt
Uitgever: Michael O’Mara Books
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 22 x 290 x 290 mm
ISBN: 9781910552155
Prijs: € 12,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

One thought on “The Menagerie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *