Kleur Manga: Het monster manga kleurboek

foto 1

Van Harlequin boeken ontvingen we dit Manga boek om er onze recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Harlequin vriendelijk bedanken.

Informatie op het internet: Voor de allereerste keer kunnen fans van het populaire The Monster Book of Manga hun favoriete mangafiguur inkleuren! In dit kleurboek vind je een bloeddorstige draak, een heldhaftige krijger, een mechanische octopus, een onbevreesde strijdster, een gewapende dwerg en vele andere en vele andere fascinerende fantasiewezens.
Kleur Manga zal je creativiteit prikkelen en je inspireren of je nu fan bent van manga of gewoon van kleuren houdt.

Persoonlijk had ik deze Manga poppetjes al vaker gezien maar nog nooit gekleurd. Deze manga wezens komen uit Japan en zijn bij veel fans erg geliefd. Het leek me ook een leuke uitdaging om deze dus eens te gaan kleuren. Eerst beginnen we met een kleine indruk van de platen uit dit boek.

Het boek heeft een stevige kaft en ziet er erg uitnodigend uit. De pagina’s zijn dubbelzijdig bedrukt en er staan diversen leuke manga figuren in. Wat me opvalt is dat het ook een erg leuk boek is om door het hele gezin te laten kleuren met zijn draken en krijgers erin is het spannend voor iedereen.

Ik heb voor mijn eerste plaat gekozen voor een hip hop figuurtje erg leuk om te doen. Deze heb ik gekleurd met de Faber Castell stiften. Het papier kleurt met deze stiften prima. Het enige nadeel vind ik wel dat het papier er eigenlijk iets te dun voor is. Ze drukken namelijk door op de achterkant waar ook weer een plaat staat. dat is dan wel jammer.

foto 6

Door het boek bladerend kwam ik mijn volgende plaat tegen. Deze Dwarf vond ik erg leuk om eens te kleuren met potlood. Ik heb hiervoor de Faber Castell polychromos gebruikt en met de blender heb ik hem daarna bewerkt. Voor potlood is het echt een prachtig boek. Het papier laat zich makkelijk kleuren en het pigment van de potloden pakken super op deze platen. Ook het nabewerken met de blender geeft geen enkel probleem. papier bobbelt of rult niet en blijft mooi strak.

foto 7

Mijn conclusie is dan ook dat het een erg mooi stevig boek is dat vooral met gebruik van potloden het beste tot zijn recht komt. Stift kan dus wel maar dan bestaat er kans op doordrukken. Veel leuke platen met uitgebreide keuze voor iedere kleurder. Sommige platen zijn met zwarte achtergrond. Dit boek is niet alleen voor alle manga fans maar is zeker ook een leuke toevoeging bij alle andere kleurboeken voor volwassenen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Kleur Manga: Het monster manga kleurboek
Illustrator: Estudio Joso, Ikari Studio
Uitgever: HQN Kleurboeken
Aantal pagina’s: 96
ISBN: 9789036000215
Prijs: € 7,95

Dit boek is te bestellen bij Harlequin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *