De verborgen oceaan

foto 1

Van uitgeverij Kosmos ontvingen we dit prachtige boek om er een recensie over te schrijven. Onze hartelijke dank hiervoor.

Informatie op het internet: In dit kleur en zoekboek De verborgen oceaan van illustratrice Johanna Basford ontdek je de verrassingen die de oceaan te bieden heeft. Dit kleurboek voor volwassenen biedt heel veel inspirerende kleurplaten met veel details voor uren kleur- en zoekplezier. Leef je uit met alle mogelijke kleurmaterialen en ontdek de verborgen schatten in de oceaan. Van zeemeerminnen tot koraalriffen, je kleurt ze net zo fleurig als je zelf wilt. In totaal 96 pagina’s kleurplezier! MET uitvouwbare poster.

Het is een plezier om in een prachtig boek van Johanna Basford te mogen kleuren. Zoals we gewend zijn van haar boeken is ook dit weer een pracht exemplaar. Mooie gedetailleerde platen en volop keuze. Hieronder een paar voorbeelden uit het boek.

In dit boek staan zoveel mooie platen dat een keuze maken soms niet meevalt. Mijn oog viel op deze mooie kwal en heb hem gekleurd met potlood. Deze keer heb ik mijn Koh i noor polycolors gebruikt. Nadat de plaat gekleurd was heb ik met pastelkrijt een achtergrond gemaakt. Het stevige witte papier is heerlijk om op te kleuren. Het potlood glijdt soepel over de plaat. Ik heb dit keer geen blender gebruikt omdat de kleuren zich al prima mengden. Het pastelkrijt is ook fijn te gebruiken op dit papier.

foto 6

Omdat potlood zo fijn gaat, wil ik ook een plaat testen met de Faber Castell pitt brush pennen. Zoals al te verwachten, zijn ook deze stiften geen probleem voor het papier. Ze kleuren erg mooi erop en vloeien niet over de lijnen. Het papier is dik genoeg dus ze drukken niet door. Dat vind ik persoonlijk erg fijn bij een boek dat dubbel bedrukt is. Zo kun je er toch met veel diversen materialen in werken. Ik heb bij deze plaat nog met pastelkrijt een beetje schaduwen aangebracht. Het krijt hecht goed.

foto 7

Mijn conclusie over dit boek is wederom een kwaliteitsboek met mooi dik wit papier. Waar je met diverse materialen erg gemakkelijk in kan werken. Platen zijn zowel voor de beginnende als de gevorderde kleurder erg leuk om te doen. Voor de extra uitdaging zit er achter in het boek nog een grote uitvouwbare poster om te kleuren. Vergeet ook niet de verborgen items te zoeken die voor in het boek vermeld staan. Laat je fantasie de vrije loop in dit boek met oceaanplaten.

Gegevens van dit boek:
Titel: De verborgen Oceaan
Illustrator: Johanna Basford
Uitgever: Kosmos uitgevers
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 17x259x255 mm
ISBN: 9789043918664
Prijs: € 10,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *