Zentangle alfabet patronen

voorkant

Toen ik dit boek zag wilde ik het graag hebben. Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik een groot liefhebber van zentangle boeken. Ik heb er inmiddels al een verzameling van, en deze mocht natuurlijk niet ontbreken. En natuurlijk deel ik graag mijn bevindingen met jullie.

Informatie van het internet: Mediteren met kleurpotlood.
In Zentangle Alfabet staan ruim 40 Zentangle patronen om alle letters van het alfabet te tanglen. De patronen kunnen stap voor stap geoefend worden in het blanco alfabet in dit werkboek. Leuk voor een uniek visitekaartje of persoonlijke handtekening onder een kunstwerk.

Ik zal eerst jullie een paar voorbeelden laten zien van het boek.

Het boek is opgedeeld in 2 delen. Hieronder deel 1, en daarna deel 2.

Toen ik in dit boek ging doorbladeren zag ik vrij snel weer vele soorten tangles voorbij komen. Ook kun je een hele boel inspiratie opdoen in dit boekje. In het begin van het boekje verteld de illustrator van dit boekje wat je er zoal mee kan gaan doen. Meteen erna begint de uitleg al van de tangles. Je krijgt een goede stap voor stap uitleg over het maken van een tangle. Ook staat er in het kort een kleine uitleg met wat je nodig hebt. Elke tangle word heel duidelijk stap voor stap uitgelegd, zodat je dit makkelijk kunt oppikken. Ook kom je tussendoor vele tangles met letters tegen, op deze manier krijg je al heel veel mogelijkheden te zien. Je kan er zoveel mee maken, met dit boek als basis, gaat er een wereld voor je open.

Zo kun je bv verjaardagskaarten, schriften, etiketten, of briefpapier een persoonlijke uitstraling geven. En zo zijn er nog veel meer dingen die je ermee kan maken. ‘The sky is the limit’.

In het 2de deel van het boek vind je het zentangle werkboek. In dit gedeelte vind je 4 alfabetten in 4 verschillende lettertypes, en daarna kun je de 4 tangles en de 4 variaties van die tangles oefenen.. daarna is er nog een mogelijkheid om 6 verschillende tangles in te gaan kleuren.

Op de laatste pagina van het boekje staat een overzicht met de 40 tangles die je in dit boek kunt vinden.

Ook heb ik een paar tangles gemaakt uit dit boek:

tangles maris

En ik heb met 1 van de mallen uit het boek de letters VKO (Volwassenen Kleuren Ook) gemaakt, en deze ingetekend met tangles uit het boek en mijn eigen ideeën.

tekening 1

Conclusie: Ik vind het een heel leuk en leerzaam boekje. Het is zowel voor beginners en de gevorderde zentangle tekenaar. Je haalt er vele ideeën en inspiratie uit. Wat ikzelf heel leuk vind is de duidelijke stap voor stap uitleg, daarmee leer je goed de patronen kennen. Ook vind ik de 4 verschillende alfabet mallen super handig. Deze kun je overtrekken of kopiëren en dan gebruiken. Al met al een leuk en informatief boekje, met een klein prijsje.

Gegevens van dit boek:
Titel: Zentangle alfabet patronen
Illustrator: Suzanne McNeil
Uitgever: Kosmos
Aantal pagina’s: 32 pagina’s
Afmetingen: 5x281x217 mm
ISBN 13: 9789043917445
Prijs: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *