Staedtler Noris Club® 144

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

voorkant

Van Staedtler ontvingen wij een set van 36 stuks Noris Club 144 kleurpotloden om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor willen wij Staedtler natuurlijk hartelijk bedanken.

Informatie van het internet en de achterkant van het doosje: Het kleurpotlood met A-B-S. de witte bescherming versterkt de potloodstift en verhoogd de breukvastheid. Briljante kleuren. Hout van gecertificeerde, verantwoord beheerde wouden. Eenvoudig te slijpen.

  • Kleurpotlood in klassieke, zeskantige vorm
  • A B S – de witte beschermlaag verstevigt de potloodstift en verhoogt de breukvastheid
  • Zeer zachte en kleurintense potloodstift
  • 36 briljante kleuren
  • Individuele potloden verkrijgbaar in 12 kleuren
  • Hout afkomstig van gecertificeerde, verantwoordelijk beheerde bossen

roletui

Toen ik deze potloden mocht gaan reviewen was ik heel erg benieuwd. Ik heb al meerdere producten van staedtler in huis, en daar ben ik heel blij mee. Dus ik wilde deze potloden natuurlijk graag proberen. De potloden zaten in een kartonnen doosje. Ik heb de set van 36 stuks gekregen om te reviewen. Ik heb gelijk het doosje geopend, en de kleurtjes er uit gehaald. En wat een mooie diverse kleuren. Er zitten genoeg kleurtjes in om mooie kleurplaten mee te kunnen maken. Ik heb er voor gekozen om ze te bewaren in een rol etui, op deze manier liggen ze mooi op kleur, en zijn ze gemakkelijk te overzien, en worden ze beschermd. Wat ik ook heel handig vind is de A-B-S bescherming, op deze manier zijn ze mooi breukvast.

abs punt

Ik heb gekozen om 2 platen te maken uit 2 verschillende boekjes. Op die manier kun je kijken of ze lekker kleuren op verschillende soorten papier.

De eerste plaat heb ik gekleurd uit het denksport boekje Kleur in’t klein. Ik heb gekozen voor de bloem met de vlinders omdat deze mij heel erg aansprak. Ook wilde ik graag proberen met lagen te werken, en daar leent deze plaat zich goed voor. Voor de bloem heb ik 3 kleuren geel gebruikt, en een beetje oranje. Met weinig druk kwam er al goed pigment op de plaat. Daarna heb ik de laagjes verder uitgewerkt, zodat er een mooi kleurverloop ontstaat. Ik ben blij verrast door de kwaliteit van deze potloden. De kleuren kwamen met veel en weinig druk goed op het papier. Ook bij de vlinders heb ik meerdere kleuren gebruikt. Ik heb bij 2 vlinders 3 kleuren blauw gebruikt, en bij de andere 2 vlinders 3 kleuren paars. Ook hier heb ik met lagen en kleuropbouw gewerkt. Ik ben heel blij met het eindresultaat.

tekening 1

De tweede plaat ben ik gaan kleuren en ik heb hierbij gekozen voor blauwtinten. Ik heb geprobeerd in lagen te werken, en van licht naar donker. Ik vond de potloden fijn kleuren op dit papier. En ik ben blij verrast met de prijs/ kwaliteit verhouding. Ik vond het pigment met veel en weinig druk goed op het papier komen. Ik ben heel blij met het resultaat.

tekening 2

Conclusie: Ik ben heel blij verrast met deze potloden. Ze kleurden fijn. Ook geven ze met weinig en veel druk goed pigment af. Verder heb je met de doos van 36 stuks al vele leuke kleuren in huis om een mooie plaat te maken. En ik vind de prijs/ kwaliteit verhouding super goed. Je hebt goede kleurpotloden voor een klein prijsje. Ook vond ik het heel fijn dat de potloden beschermd worden door A-B-S, daardoor kun je ze een keer laten vallen zonder dat ze breken. Dat vind ik zeker een pluspunt. En wat ik al eerder zei, je kan ze ook gebruiken om lagen en kleur verlopen mee te creëren. Dat is voor mij zeker een pluspunt, want ik werk graag met lagen.

kleuren

Deze potloden zijn o.a. te koop bij Boekenvoordeel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *