Creatief kleuren voor volwassenen Parijs

foto 1

Van Deltas uitgeverij ontvingen wij dit boek “Creatief kleuren voor volwassenen *Parijs*” en ik, Claudia, mag daar een review van maken. Wij bedanken Deltas uitgeverij hartelijk voor dit boek.

Informatie die te vinden is op internet: Maak kennis met Parijs aan de hand van deze prachtige verzameling tekeningen. Breng de taferelen tot leven met je kleurpotloden of je penselen en ontdek zo de mooiste plekjes van de stad, zoals de Tuilerieën, Montmartre, de Place de la Concorde, het Musée d’Orsay, de Jardin du Luxembourg en natuurlijk hét symbool van de lichtstad: de Eiffeltoren.

Stuk tekst in het boek:  Pak je potloden!

Kleurboeken zijn in de 18de eeuw oorspronkelijk ontstaan als ‘schilderboeken’ omdat verschillende schilders en pedagogen de behoefte voelden om de jeugd gevoeliger te maken voor kunst. Deze speelse oefening, waarvan bewezen is dat ze de cognitieve vaardigheden versterkte van iedereen die zich er aan wijdt, ging gepaard met de geboorte van het kleurpotlood. Aan het einde van de 19de eeuw verschenen de eerste kleurboeken, waardoor de populariteit nog verder toenam. Deze kleurboeken werden voor het eerst verkocht in 1879 door McLoughlin, een uitgever in New York, en ze werden in het begin van de jaren 30 op grote schaal gebruikt door kinderen.

Kleuren is een activiteit die toegankelijk is voor iedereen. Het is ontspannend en boeiend, versterkt de fijne motoriek en bevordert de concentratie. Er is een eigenschap die echt onmisbaar is voor deze hobby: geduld. Heb je daar soms te weinig van? Dat  is een reden te meer om je over te geven aan deze kalmerende bezigheid. Je potlood heeft maar een echt doel: Genieten zonder beperkingen…

De eerste indruk van het boek is erg mooi, mooi formaat en mooie platen. Voor ieder wat wils, fijne platen maar ook wat grovere platen. Erg leuk is dat achterin het boek bij de tekeningen geschreven staat waar je via google de voorbeelden kan opzoeken. Dat heb ik ook gedaan voor mijn 2 platen.

foto 6

Dit is het wapen van Parijs in het metrostation Hotel de Ville, 4de arr. Ik heb deze gekleurd met Faber Castell polychromos en ik heb het blenderpotlood van Prismalo gebruikt. Het papier is uitermate geschikt voor deze vette potlood. Ik heb minimaal 3 laagjes gebruikt om het beste effect te krijgen. Als ik naar het origineel kijk, ben ik zeer tevreden over deze plaat.

foto 7

Dit is de draaimolen met de Eiffeltoren op de achtergrond, 7de arr. Deze plaat heb ik gekleurd met Faber Castell pitts brush en de achtergrond met Van Eijck softpastel.  Ik heb voor de draaimolen vooral de metallic gebruikt om zo het meeste bij het origineel te blijven.  Ook dit papier is goed geschikt voor stiften en drukt dan ook niet door.

Conclusie: Een boek wat meer iets voor de gevorderde kleurder is. Er staan erg gedetailleerde platen in, wat zeker wat concentratie vraagt. Zowel potlood, stift en pastel gaan fantastisch in het boek. Voor mij persoonlijk was het een heftig boek en het kreeg een dubbel lading na de gebeurtenissen van de afgelopen week. Ik heb mij dan ook er toe moeten zetten om de plaat van de carrousel af te maken. Maar ik ben zeer blij en trots met het eindresultaat! Dit boek is zeker een aanrader voor de gevorderde kleuren en mag niet ontbreken in je collectie als je van dit soort boeken houdt.

Gegevens van dit boek:
Titel: Creatief kleuren voor volwassenen Parijs
Uitgever: Deltas uitgeverij
Aantal pagina’s: 80
Afmetingen: 248 x 324 x 10 mm
ISBN: 9789044744132
Prijs: € 12,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *