Images of Grace

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto 1

Van Just Cards direct ontvingen we dit mooie boek om er een recensie over te schrijven. Hiervoor onze hartelijke dank.

info op het internet: (vrij vertaald): “Images of Grace” is een prachtig bewerkt meesterwerk. Een combinatie van prachtige handgemaakte illustraties met rijk geschreven woorden. Elke pagina is een bron van inspiratie en een ontspanning voor ons drukke en hectische leven.
Jacqui Grace heeft het eerste kleurboek niet zomaar geproduceerd maar heeft deze kunstwerken bedoeld om te kleuren en een middel te zijn om opnieuw te verbinden met God.

Iets wat meteen erg mooi aan dit boek is, is dat het een stevige en prachtig uitgevoerde kaft heeft. Je kunt zien dat er veel werk aan is besteed om niet alleen de binnenkant van moois te voorzien. Laten we eens kijken hoe de binnenkant eruit zit door middel van een paar voorbeelden.

Ik ben begonnen in dit boek met een mooie fijne plaat die me uitermate geschikt leek voor potlood. Gekleurd heb ik dit keer met de Koh I Noor polycolors. Deze potloden hechten mooi aan het papier dat aardig stevig is en dus best veel kan hebben. Het pigment in het potlood bleef goed hechten en het was erg fijn om ermee te kleuren. Ook als ik iets harder op het papier drukte om kleurverschil te creëren bleef het papier goed.

foto 5

Er zitten in dit boek 88 pagina’s om te kleuren dus keuze genoeg. Wel heeft dit boek meer teksten en woorden in de kleurplaten, daar moet je wel van houden. De meeste teksten hebben een boodschap maar ze zijn erg leuk in de kleurplaten verwerkt. Mijn volgende kleurplaat is ook een woord en de tekst die er op de bladzijde ernaast staat geeft weer dat je elke dag moet genieten.

Deze heb ik gekleurd met de Faber Castell Pitt brushpennen en voor de details heb ik gebruik gemaakt van de Staedtler fineliner. Het papier voelt met de stiften eerst alsof ze erdoor heen drukken maar dat is dus niet het geval. Wel zuigt het papier een beetje maar er is aan de achterkant niks te zien, de staedtler drukt op dit papier ook niet door. De kleuren vloeien mooi dicht en het kleurt soepel.

foto 6

Omdat ik het een erg leuk boek vond en de volgende plaat qua vorm erg geschikt is voor aquarelpotloden heb ik die ook maar even gelijk uitgeprobeerd. De kleuren van de Staedler karat potloden zijn mooi te gebruiken op dit papier. Door het gebruik van de waterbrush bobbelt het iets op als het nog nat is maar zodra het op gedroogd is zie je er niks meer van.

foto 7

Mijn conclusie over dit boek is dat het een mooi, met zorg gemaakt, boek is van een goed formaat. Met voorin het boek een duidelijke omschrijving van de illustrator en hoe je het boek kunt gebruiken.

Diversen materialen die ik getest hebt zijn geen probleem voor dit dubbel bedrukte papier. Stift zuigt iets maar is verder geen probleem. Veel diversen platen met kleine en grotere details. Voor de liefhebber van kleuren met een boodschap zeker een aanrader.

Gegevens van het boek:
Titel: Images of Grace
Illustrator: Jacqui Grace
Uitgever: Just Cards Direct
Aantal pagina’s: 88
Prijs: £8.99

Dit boek is o.a. te bestellen bij Just cards direct.

One thought on “Images of Grace

  1. op zich wel leuk , hou niet zo van de bijbelteksten maar je kan niet alles hebben, dan kleur ik die gewoon niet . Dat ‘today”vink ik weer wel leuk .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *