Caran D’ache Prismalo

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

prismalo10

Informatie die te vinden is op internet:

  • Superieure kwaliteit aquarel kleurpotloden.
  • Met dunne sterke potlood stift.
  • Excellente lichtechtheid.

De potloden hebben een hexagonale vorm en bevatten water oplosbaar, dun en sterk grafiet van 2,95 mm. De potloden zijn gemaakt van het beste cederhout uit FSC-gecertificeerde plantages.

Toen we deze potloden gekocht hadden was ik wel erg benieuwd hoe deze zouden zijn. Ik ben dan ook er  mee gaan kleuren en heb er verschillende platen mee gekleurd.

Ik ben begonnen met een plaat uit het boek Bloemenmagie wenskaarten. Dit zijn kaarten op dik papier. Ik heb hierbij steeds een rand gekleurd en dit met een kwastje en water bewerkt. Ik had hier wel wat moeite in het begin, echter dat is vooral het wennen, omdat ik nog niet zoveel ervaring met aquarellen had. De kleur van deze potloden is mooi helder en de kleur wordt intensiever door het te bewerken met water.

SAM_0064

Hierna ben ik toch een waterbrush gaan halen omdat ik hier erg goede verhalen over gehoord had. Dit dus ook bij deze potloden meteen uitgeprobeerd door een makkelijke plaat te proberen uit het zesde enige echte kleurboek voor volwassenen. Hier heb ik het hele vak licht gekleurd en toen met de waterbrush erover heen gegaan. Dit gaf ook een mooi resultaat. De kleur wordt ook op deze manier goed helder als je het bewerkt met water.

SAM_0063

Hierna ook nog een mandala gemaakt uit het enige echte mandala kleurboek om samen in te kleuren. Hier heb ik ook weer het hele vak lichtjes gekleurd met de potloden. Ik vind deze potloden zelf toch het mooiste, echter dit is natuurlijk heel persoonlijk. Dit verschilt van persoon tot persoon.
Het papier van dit boek is uitermate geschikt om te aquarellen. Het bobbelt niet, en ook hierbij wordt de kleur mooi weergegeven.

SAM_0065

De potloden zijn in verschillende sets van o.a. 6, 12, 18, 30, 40 en 80 stuks. Ook zijn ze los verkrijgbaar wat als voordeel is, als je een kleur op hebt, dat je niet gelijk een hele set opnieuw hoeft te kopen, maar gewoon deze losse bij kunt kopen.

Conclusie: De Caran d’ache Prismalo is een mooie potlood waarbij de kleur nog eens extra goed weergegeven wordt op het moment dat je de potlood echt als aquarelpotlood gaat gebruiken. Het is natuurlijk wel altijd even uitkijken op welk papier je gaat werken met aquarel potloden. Het water wordt niet door alle papiersoorten even goed opgenomen.

Deze potloden zijn in verschillende sets o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *