Animorphia

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

SAM_0042

Van Michael O’Mara Books ontvingen wij het boek Animorphia om er een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Michael O’Mara Books natuurlijk hartelijk bedanken.
SAM_0051

 

Informatie die te vinden is op internet: Welkom in de curieuze en fascinerende wereld van kunstenaar Kerby Rosanes, waar vreemde wezens en voorwerpen geleidelijk overvloeien in indrukwekkende
dieren. Dit boek bevat complexe, prachtige afbeeldingen die je in kunt kleuren en andere die je zelf nog af kunt maken. Daarnaast is het een bijzonder zoekboek met speciale zoekopdrachten!

Ik had al enkele hele mooie kleurplaten gezien uit het Animorphia boek, dus het was voor mij wel een uitdaging om hier in te beginnen te kleuren. Ik vond het alleen al een uitdaging omdat ik de doodles erg moeilijk in de kleurplaat vond passen, maar het leek me een hele uitdaging om hier eens mee aan de slag te gaan en deze doodles ook in de kleurplaat te laten passen.

Ik zal eerst enkele voorbeelden laten zien.

Wat mij wel al snel op viel was dat veel van de kleurplaten verdeeld waren over 2 bladzijdes. Dit vind ik op zich jammer, want in de middenrand kun je altijd erg lastig kleuren en kom je vaak met je potlood of stift niet tot helemaal in de naad. En dat is toch wel het mooiste met de kleurplaat, tot alles gekleurd is.

Ik ben begonnen te kleuren met potlood. Ik heb gekozen voor de Faber Castell Polychromos en de Caran D’ache Pablo’s. Beiden zijn een iets vettigere potlood. In het begin had ik het gevoel dat het papier iets te glad was voor potlood, daardoor kleurde het met potlood iets moeizamer. De kleur wordt wel goed weergegeven en ook bij het nabewerken met de Derwent Blenderpen gaf dat verder geen probleem.

SAM_0050

Ik heb hierna gekleurd met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Tombow ABT Dual brush pens. Deze stiften gleden geweldig over dit papier. En kleurverlopen en dergelijke zijn heel goed te maken op dit papier. Echter wat mij wel op viel, als je de blenderpen of het kleurverloop gebruikt, drukt de kleur wel iets door in het papier. Ik denk dat je automatisch toch iets meer druk op de stift uitoefent of de kleur dan toch iets natter is dan normaal. De kleuren worden mooi weergegeven en zijn mooi helder van kleur.

SAM_0048

Conclusie: De platen zijn erg mooi gedetailleerd, wat ik zelf jammer vind is dat veel platen verdeeld zijn over 2 bladzijden omdat kleuren in de rand altijd lastig blijft. Het papier is naar mijn gevoel iets te glad voor potlood, waardoor het kleuren met potlood niet echt fijn was. De kleurweergave en het werken met de blenderpen was wel goed. Het kleuren met stift ging goed. Het papier was hier heel erg geschikt voor, alleen bij het mengen of verdunnen van de kleur merkte ik dat je last had van het doordrukken. Dit zal ook aan de soort stift gelegen hebben, want het papier is dik genoeg.

Gegevens van het boek:
Titel: Animorphia
Illustrator: Kerby Rosanes
Uitgeverij: Michael O’Mara Books
Pagina’s: 96
Afmetingen: 8 x 250 x 250 mm
ISBN: 9781910552070
Prijs: € 12,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *