Meer dan kleur

SAM_0030

Van uitgeverij Scala ontvingen wij het tijdschrift Meer dan kleur om een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we uitgeverij Scala hartelijk bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Meer dan Kleur, hét magazine over kleuren voor volwassenen en méér.
In deze Meer dan Kleur special vind je onder andere drieëntwintig kleurplaten om gelijk mee aan de slag te gaan. Meer dit tijdschrift is niet zomaar een tijdschrift met gebundelde kleurplaten! In dit prachtige blad lees je meer over inkleurtechnieken, kleurtips en materialen. Ook zit het vol met inspirerende quotes en ideeën. Met kleurpotlood, maar ook met markers, pennen, aquarelverf en stiften.
De 23 kleurplaten hebben vier thema’s; Boho Chic, Geometric patterns, Illustratief en Tribal.

Toen we dit tijdschrift ontvingen waren we wel erg nieuwsgierig hoe het tijdschrift opgebouwd zou zijn. We hadden er al goede dingen over gehoord dus ik was wel benieuwd.

Voor in staan een aantal bladzijdes met informatieve artikelen, vervolgens krijg je 23 kleurplaten met vier verschillende thema’s en dan nog een aantal informatieve artikelen. Het is dus afwisselend opgebouwd. Naast de kleurplaat heb je iedere keer een quote staan en aan de achtergrond van de quote herken je onder welk thema de kleurplaat valt.

Wat ik erg leuk vond aan dit tijdschrift is dat de artikels die er in staan verwijzen naar de kleurplaten die in het tijdschrift staan, waardoor je dus ook meteen de uitgelegde kleurtechniek toe kunt passen. Het zijn handige en bruikbare kleurtips en technieken waar zeker iedereen wel iets aan heeft.

SAM_0031

Zo krijg je bijvoorbeeld 10 tips over kleuren kiezen. Waarbij je ook uitgelegd krijgt dat je niet bang hoeft te zijn om dingen uit te proberen en bijvoorbeeld ook kleuren moet durven te mengen, ook al lijkt de kleur in eerste instantie niet zo mooi.

SAM_0034
Ook krijg je aan de hand van een kleurplaat uit het boek in een stappenplan uitgelegd hoe je het beste met verschillende soorten gelpennen kunt kleuren. Aangezien er toch vaak met gelpennen wordt gekleurd en je bij gelpennen verschillende eigenschappen hebt, glitter, dekkend, doorzichtig, kun je hier mooie leuke effecten mee creëren.

SAM_0035

Ook vind je achteraan in het tijdschrift een mooi overzichtje van de fijnste, leukste en nieuwste materialen. Hierdoor krijg je weer nieuwe ideeën wat je nog zou willen om je hobby verder uit te breiden.

Natuurlijk heb ik ook gekleurd in dit tijdschrift.

Ik ben begonnen te kleuren met potlood. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos. De potloden kleurden erg fijn op dit papier. Door de iets grovere structuur was de afgifte van het pigment erg goed. Ook het nabewerken met de blender pen ging heel goed. Ook hier bleef het papier goed van kwaliteit.
SAM_0036

Hierna ben ik met stiften gaan kleuren. Hierbij heb ik gekozen voor de Tombow ABT Dual brush pens. De brushpunt van deze stiften ging erg makkelijk over het papier. En ook hierbij werden de kleuren mooi weergegeven. Het papier nam de inkt mooi op, maar door de iets dikkere papier kwaliteit drukt het niet door. Hierdoor kun je ook iets vaker over een zelfde stukje kleuren zonder dat dit doordrukt.
SAM_0038
Omdat er ook een artikel over aquarel potloden geschreven was heb ik ook een plaat gekleurd met aquarel potloden. Ik heb hier gekozen voor de Koh-i-noor Progresso Aquarel potloden en de waterbrush. Er werd in het artikel geschreven dat als je bang was voor doordrukken of bobbelen van het papier dat je dan een kopie moest maken. Dit heb ik niet gedaan. Ik was wel benieuwd hoe het aquarellen op dit papier zou gaan. Wij willen hier wel de kanttekening maken dat aanzetten tot kopieën natuurlijk alleen voor eigen gebruik bedoeld is en niet voor verspreiding.
Ik merkte dat het aanzetten met potlood heel goed ging. Echter toen ik daarna heel even met de waterbrush eraan kwam merkte ik al snel dat het papier inderdaad ging bobbelen. Ook nadat het droog was bleef het papier gebobbeld. Dit is op zich wel jammer, maar het tijdschrift waarschuwt hier natuurlijk wel al voor. De kleurweergave is wel heel goed op dit papier.

SAM_0037

Conclusie: Het is een leuk informatief tijdschrift, waarbij artikelen gekoppeld zijn aan een aantal kleurplaten die in het tijdschrift zitten. Dit vond ik wel extra leuk, je hebt meteen een kleurplaat bij de hand om de techniek op toe te passen. Er worden leuke technieken uitgelegd. Daarnaast krijg je informatie over nieuwe, leuke en fijne materialen die geschikt zijn voor kleuren voor volwassenen. Het kleuren ging ook heel goed in het tijdschrift. Alleen met aquarel potloden bobbelt het papier erg, echter dit wordt ook al vermeld bij een artikel over aquarel potloden. Ik hoop dat hier zeker nog een vervolg op komt en dat we dit tijdschrift vaker mogen zien verschijnen.

Het tijdschrift Meer dan kleur is verkrijgbaar in de winkel voor € 5,99 en is nog tot en met 21 november met € 1,00 korting te bestellen via Hobbybladenshop.

3 thoughts on “Meer dan kleur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *