ColoSolo Calender

Icoon Kalender

Van ColoSolo ontvingen wij de app ColoSolo Calender om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we ColoSolo natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie van het internet:
ColoSolo Calendar is gemaakt om kalenders zelf te ontwerpen en uit te printen.
Maak voor de komende jaren je eigen verjaardags- en maandkalenders. Met een Colosolo app gemaakte kleurplaat of met foto’s maak je je eigen unieke achtergrond of kun je de kalender zelf inkleuren.
Met gekleurde of zwart wit vakken voor de maanden, wel of niet doorzichtig en met lijntjes om op te schrijven, maak je de kalender helemaal af.
Alle achtergronden zijn te vergroten of te verkleinen te verplaatsen en te roteren. Je kunt alles gebruiken wat er in je ‘Foto’s’ map staat, zelf gemaakt of het werk van anderen.
Dus ook een leuk idee om iemand een persoonlijke kalender te geven!
Het eind resultaat doet niet onder voor een gekochte kant en klare kalender en is vele malen goedkoper.
Kies je eigen papiersoort, bijvoorbeeld glossy fotopapier voor een sprankelend resultaat.
Het werkt heel simpel:
• kies een soort kalender;
• laad voor elke maand een tekening of foto in de app vanuit je ‘Foto’s’ bibliotheek;
• pas de kalender aan met kleur of juist zwart wit om later zelf in te kleuren;
• bewaar de maand één voor één en print de pagina uit vanuit ‘Foto’s’ of via een computer.
Ben je niet tevreden met het eindresultaat van een bepaalde maand, dan maak je die gewoon opnieuw.

Na verschillende apps die we al van ColoSolo ontvangen hebben, kregen we nu de app ColoSolo Calender. Met deze app kun je een verjaardagskalender of planner maken met of eigen kleurplaten of met te kleuren kleurplaten. Hierdoor heb je enorm veel mogelijkheden in deze app.

Ik heb allereerst met de app ColoSolo Dome een mandala gemaakt en deze ingekleurd. Hierna heb ik deze weer ingescand met de scanner en de afbeelding opgeslagen op de iPad.
Deze heb ik vervolgens ingeladen in de ColoSolo Calender app. Je kunt de ongekleurde versie in de app laden maar dus ook de gekleurde. Dit vind ik zelf heel erg leuk aan deze app.

Je kunt de app op 2 manieren gebruiken. Je kunt een verjaardagskalender en een maandkalender maken. Hier kies je voor in het begin van de app. Daar kun je dan ook nog kiezen om het tekstvak in 2 kolommen (optie C & D) of in 1 kolom (optie A & B) weer te geven. Bij de maandkalender kun je ook nog het jaar kiezen en kiezen of de week op zondag of op maandag begint en over welk jaar deze kalender gaat. Genoeg mogelijkheden dus.
IMG_2725

De app is natuurlijk zo ontwikkeld dat je foto’s kunt toevoegen, dus het is niet alleen leuk voor de apps van ColoSolo maar je kunt hier natuurlijk ook eigen kleurplaten en/of foto’s aan toevoegen. Daarnaast kun je hem ook nog qua kleur van de achtergrond van de kalender aanpassen.
image1_1Je kunt de afbeelding ook achter de kalender door laten lopen of er voor kiezen om de tekening/foto boven de kalender te plaatsen. Ook de transparantie van de kalender kun je instellen.

Als je bij de maandkalender kiest voor optie B, dus de kalender over de volledige grootte, dan heb je ook nog ruimte om bij de datum een afspraak te schrijven.

IMG_2726

Conclusie: De app is multifunctioneel. Je kunt er heel veel verschillende kanten mee op. Je kunt er je ingekleurde kleurplaten in gebruiken waardoor je je allermooiste kleurplaten kunt gebruiken in je kalender, waardoor je iedere keer weer terug kunt kijken op deze mooie platen, maar je kunt er ook voor kiezen om de kalender te maken met ongekleurde platen, door met bijv. de andere colosolo apps platen te maken die je in de kalender toevoegt, of bijvoorbeeld platen die je hier gedownload hebt als weekkleurplaat of extra kleurplaat kun je heel makkelijk toevoegen aan de app. Daarnaast kun je ook heel goed andere foto’s (bijv. van je huisdieren, vakanties ed. ) toevoegen en zo je kalender maken.
Dit is dus een hele mooie app, ook als je nog niet kleurt kun je deze mooi gebruiken om je verjaardagskalender of maandkalender te maken. Bevalt een maand je niet meer, dan kun je met de app nog altijd een nieuwe maken.

De app is te koop in de appstore voor € 2,99.

Er is ook een Holiday gift bundle in de appstore te verkrijgen van € 16,00 voor €10,00. De Holiday Gift bundle bevat alle apps van ColoSolo, te weten ColoSolo Calender, ColoSolo Christmas, ColoSolo Dome, ColoSolo Fly, ColoSolo Box, ColoSolo Geo & ColoSolo Man.

Heb je in het verleden al 1 of meerdere apps gekocht worden die van die € 10,00 afgetrokken, waardoor je de app ook gratis of bijna gratis kunt krijgen. De aanbieding van de Holiday gift bundle geldt tot en met 6 januari 2016.

Door de mooie prijs van € 10,00 is de Holiday gift bundle natuurlijk ook hartstikke leuk om cadeau te doen door middel van een itunes cadeaukaart van € 10,00. Leuk om bijvoorbeeld cadeau te doen met de aanstaande feestdagen. Hierdoor heb je uren kleurplezier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *