Winter Wonderland patterns

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

W1

Van Michael O’Mara Books ontvingen wij het Winter Wonderland Patterns om een recensie over te schrijven. Hier willen we Michael O’Mara Books hartelijk voor bedanken.
W2
Informatie van het internet (Vrij vertaald): Het is nooit te koud om te kleuren. Brrr! Als het buiten koud is en alles wat je wilt doen is je terugtrekken in de warmte, waarom dan niet iets moois creëren met de mooie patronen uit dit boek. Sneeuwvlokken, roodborstjes, scandinavische afdrukken en rendieren, er is voor elk wat wils in dit winterse kleurboek. De perfecte manier om te ontspannen. Kleuren is de perfecte manier om uw geest leeg te maken en uw problemen te vergeten, als je je op de mooie patronen concentreert, en de artiest in jezelf vrij laat. Dus neem je kleurpotloden, stook het vuur aan en wees creatief. 

Bij een winter wonderland, denk ik persoonlijk, vaak aan sneeuwvlokken, sneeuwpoppen en kersttekeningen. Ik dit boek komen inderdaad ook sneeuwvlokken en kersttekeningen voor, maar ook heel veel andere tekeningen. Dit maakt het zeker een erg gevarieerd boek.

Ik zal hiervan wat voorbeelden tonen.

Ik ben begonnen met Spectrum Noir markers. Markers drukken helaas altijd door. Daarom is het dan wel jammer dat de pagina’s niet enkelzijdig gedrukt zijn. Maar met een extra vel papier achter de pagina, drukt dit niet door op de andere pagina’s. De markers vloeien wel enigszins wat uit. Maar met de dikke zwarte lijnen en achtergrond valt dit nagenoeg niet op.

W6

De volgende kleurde ik met Staedtler Triplus color stiften. Deze drukken, als je niet te vaak over één en hetzelfde plek gaat, niet door. De stiften gleden vloeiend over het papier en was dus erg prettig om te kleuren.

W7

De derde heb ik met Faber-Castell Polychromos potloden gekleurd en bewerkt met de blender. Het kleuren op zich ging best fijn, maar ik vond wel dat het pigment wat moeilijker afgaf. Dit komt misschien omdat het papier wat glad is. Het blenden vond ik ook iets tegenvallen, omdat op sommige plekken de inkt wat afgaf en mee uitgewreven werd. Zo kreeg ik dus wat zwarte vegen in het gekleurde.

W8

Conclusie: Het is een erg leuk “winterboek” met veel verschillende kleurplaten, zoals kersttekeningen, mandala’s, winterse figuren enz. Naar mijn idee is het papier iets te glad om te kleuren met potloden. Met stift kleurt het erg fijn. Verder vind ik het een heel leuk winters boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Winter Wonderland patterns
Uitgever: Michael O’Mara Books
Afmetingen: 1 x 22,6 x 22,6 cm
ISBN: 9781782435495
Prijs: £ 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *