Tattoo Colour-in postcards

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

T1

Van Laurence King Publishing ontvingen wij de Tattoo Colour-in Postcards om een recensie over te schrijven. Hier willen we Laurence King Publishing dan ook hartelijk voor bedanken.

T2

Informatie die te vinden is op internet (Vrij vertaald): Getekend door MEGAMUNDEN zijn hier 20 uitneembare kaartjes, die wachten om door u ingekleurd te worden. Het boekje bevat 2 bladzijden met stickers, waar u uw ingekleurde  kaartjes met zeelieden, samurai, en schedels, mee kunt versieren- of u kunt uw eigen flespost versturen.

In dit boekje zijn al drie voorbeelden gekleurd, en alle kaarten hebben een paar goudkleurige accenten. Wat met het kleuren zeker een kleur effect geeft. Ik heb zelf al een tattooboek, die me een beetje tegenvalt qua tekeningen, dus ik was benieuwd hoe ik deze tekeningen zou vinden. Ondanks dat ik niet zo van schedels houd, vielen de tekeningen in dit boekje me heel erg mee. Er zitten hele mooie tekeningen in. Ik zal meteen wat voorbeelden laten zien.

Ik ben, om de uil te kleuren, begonnen met Spectrum Noir markers. Markers drukken helaas altijd door. Maar omdat deze kaarten iets dikker zijn, vond ik dit niet storend en is de achterzijde nog gewoon te beschrijven. De markers vloeien op dit papier ook nagenoeg niet uit, dus dit was erg prettig kleuren.

T7

De tweede kleurde ik met Staedtler triplus color viltstiften. Deze kleurde op zich erg prettig op dit papier, echter met de donkerdere kleuren vielen de getekende lijnen snel weg, wat jammer is als je bijvoorbeeld de veren van de pauw, langs elkaar, dezelfde kleur wil geven. Ook vond ik de stiften niet heel goed pakken op het papier en vind ik het soms wat vlekkerig. Maar het papier rult niet, ook niet als je een paar keer over dezelfde plek kleurt.
T8
De derde heb ik met Faber-Castell Polychromos potloden gekleurd. Ook deze gleden heel fijn over het papier en gaven het pigment erg goed af. Ook het blenden ging erg goed.
T9

De kaartjes zijn ook aan de achterkant leuk versierd in de tattoo-stijl. Je hebt genoeg ruimte om het adres van en een boodschap aan de geadresseerde te schrijven. Wel zit er geen lijn tussen het adresvak en de boodschap. Dus opletten dat je niet de boodschap door het adres heen schrijft.

T6

Conclusie: Ondanks dat ik niet zo’n fan van tattoo tekeningen om in te kleuren was. Ben ik na deze kaartjes zeker van mening veranderd. Er zitten erg leuke tekeningen in. Ze zijn, met alle materialen die ik gebruikt heb, fijn te kleuren. En kaartjes zijn als ze klaar zijn weer altijd leuk om te versturen.

Gegevens van deze kaartjes:
Titel: Tattoo Colour-in postcards
Illustrator: Megamunden
Uitgever: Laurence King publisher
Aantal kaartjes: 20
Afmetingen: 165 x 120 mm
ISBN: 9781856699587
Prijs: €11,49

Dit kaartjeboekje is o.a. verkrijgbaar bij bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *