Colour therapy postcards

Dit is de Engelse review. Lees je liever de Nederlandse review? Klik dan hier.

C1

Van Michael O’Mara Books kregen we het boek Colour therapy postcards om een recensie over te schrijven. We willen Michael O’Mara Books dan ook hartelijk bedanken.

C2

Informatie van het internet (Vrij vertaald): Een gemakkelijke manier voor het delen van mooie kunst, dit boekje met kaarten maakt deel uit van de enorm succesvolle Art Therapy-serie.
Met 20 inspirerende en therapeutische kleurplaten, deze uitneembare kaarten kunnen gemakkelijk verwijderd worden en er ruimte is op de achterkant voor een bericht en een adres.
Met een in het oog springende voorkant, is Colour therapy postcards een geweldig cadeau voor iedereen die wilt ontspannen door middel van kleuren.

In het verleden heb ik erg veel kaartjes gemaakt, echter heb ik toen het kleuren ontdekt en ben ik hiermee gestopt. Nu zie je steeds meer kaartenboekjes verschijnen. Tussen al die setjes met kaarten zitten wel veel verschillen, dus ik was zeer benieuwd naar deze postcards.

Ik zal eerst wat voorbeelden laten zien.

Als eerste ben ik begonnen met Spectrum Noir markers. Markers drukken helaas altijd door. Maar omdat deze postcards iets dikker zijn, vond ik dit niet storend en is de achterzijde nog gewoon te beschrijven. De markers vloeien op dit papier ook niet uit, dus dit was erg prettig kleuren. En door de dikke zwarte lijnen, vind ik dat fellere kleuren erg mooi uitkomen.

C7

De tweede kleurde ik met Staedtler Triplus color stiften. De gele achtergrond was al zo gedrukt. Zoals er meerdere achtergronden op de kaarten al gedrukt zijn. Het was echt een plezier om deze kaart te kleuren. De stiften gleden vloeiend over het papier heen en ook het papier rult niet.

C8

De derde heb ik met Faber-Castell Polychromos potloden gekleurd. De potloden geven hun pigment goed af aan het papier en ze gleden heel goed over het papier heen. Ook het blenden ging erg prettig. Ook hier was de achtergrond, het paarse vlak, al voorgedrukt. Hierdoor vind ik dat je wel moet opletten met de kleurkeuze, omdat niet alle kleuren even mooi bij dat paars uitkomen.

C9

Aangezien het kaartjes zijn, is het ook fijn, als je genoeg ruimte hebt aan de achterkant van het kaartje. De achterkant van het kaartje is ruim genoeg. Je hebt ruimte om het adres te schrijven van de geadresseerde, aan de linkerkant heb je ruimte genoeg om een leuke boodschap te schrijven aan de geadresseerde. Op de achterkant onder de adresregels staat ook nog het copyright van Michael O’Mara en kan de geadresseerde ook nog zien uit welk boek het kaartje vandaan komt, waardoor hij dus handig kan zien welk boekje hij moet hebben als hij het kaartje erg leuk vindt.
C6

Conclusie: Het is een erg leuk setje met kaarten. Omdat er veel verschillende kleurplaten inzitten, kan iedereen wel een paar echte leuke platen hier uit halen. Het kleurt met alle materialen, die ik gebruikt heb, erg fijn. Bij bijna alle kaarten is de achtergrond al voorgedrukt. Van de ene kant is dit makkelijk, omdat je grotere vlakken, zeker met viltstiften, niet altijd even egaal gekleurd krijgt, maar je moet tevens ook weer je kleuren hier aan aanpassen. Maar verder vind ik het een erg leuke set en een leuke aanvulling/alternatief om mijn hobby van kaarten maken toch voort te zetten.

Gegevens van deze kaarten:
Titel: Colour therapy postcards
Illustrator: Sam Loman, Chellie Carroll
Uitgever: Michael O’Mara books
Aantal kaarten: 20
Afmetingen: 22 x 170 x 120 mm
ISBN: 9781782434986
Prijs: € 10,20

Dit kaartenboek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *