Mindful mandala Colouring book

This is the dutch review. If you want to read the English review. Press here.

1. voorkant

Van Watkins Publishing ontvingen wij het Mindful mandala colouring book om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier willen we Watkins publishing hartelijk voor bedanken.
2. achterkant

Informatie die te vinden is op internet: Ontdek de levensveranderende kracht van mandala’s met dit prachtige kleurboek, dat is bedoeld om uw aangeboren creativiteit tot bloei te laten komen en om ontspanning en innerlijke rust in uw leven te brengen.
Mandala’s zijn symbolische spirituele afbeeldingen die, als u erop mediteert, tot diepgaande en blijvende persoonlijke transformatie kunnen leiden. Binnen oosterse tradities worden ze gezien als de sleutel tot zelfkennis en innerlijke rust. In deze collectie van prachtige, gedetailleerde kunstwerken die u kunt inkleuren, variërend van planten, dieren, mythen en legenden tot de aarde, de elementen en de kosmos, wordt de tijdloze wijsheid van het boeddhisme samengebracht met de diepgaande spirituele symboliek van de Kelten en de helende kracht van de natuur. De mandala’s zijn ideaal voor mindful mediteren. Met speciaal gekozen de mandala-ontwerpen, zoals de Wereldboom, Spelende dolfijnen, de Eindeloze Knoop en Drakenkracht, wordt in dit unieke kleurenboek creativiteit met bezinning gecombineerd voor stressverlichting, het verminderen van angstgevoelens, het stillen van de geest en het hervinden van persoonlijk evenwicht.

3. inhoud

Toen ik dit boek mocht gaan reviewen was ik heel blij en heel nieuwsgierig. Dit leek me een geweldig boek om te reviewen. Toen ik hem thuis kreeg, en het boek door ging bladeren was ik heel enthousiast. De 1ste indruk van het boek is super, en er staan hele mooie platen in. Ook zag ik dat er naast de mandala een stukje tekst staat met meditatie voorbeelden, en een stukje over de kleuren die je kan gebruiken. Ik ben blij verrast, en kan niet wachten om te gaan kleuren.

Ik ga jullie eerst een paar voorbeelden laten zien(klik op de afbeelding voor een groter voorbeeld):

Ik ben begonnen met het uitzoeken van een kleurplaat om met de Faber Castell polychromos potloden in te gaan kleuren. Mijn keus is gevallen op een plaat uit het hoofdstuk Boedhisme mandala’s. Dit hoofdstuk sprak mij het meeste aan. Ik heb eerst de meditatie beschrijving gelezen, en daarna doorgelezen welke kleuren er het beste gebruikt konden worden. Ik heb me daar ook bijna helemaal aan gehouden. Ik vond deze kleuren goed bij de plaat passen, en het ontspande me ook.
Het papier kleurde met deze potloden heerlijk, het pigment kwam zelf met weinig druk goed op het papier. Ook kun je goed in laagjes werken in dit boek. Dan kun je in principe zonder blenderpotlood werken. Ik heb wel de vlinders nabewerkt met het blenderpotlood, dan kreeg ik een mooier kleur verloop.

13. plaat potlood 1       14. plaat potlood 2

De 2de plaat heb ik ook uit het hoofdstuk boedhisme mandala’s uitgezocht. Ik heb gekozen voor deze plaat omdat deze mij goed te doen leek met mijn Staedtler triplus stiften. Dit omdat er ook veel priegelplaten, en platen met veel (kleine) details in staan.

Toen ik begon met kleuren merkte ik wel dat het met de potloden veel fijner kleurde in dit boek. Je kunt niet veel over 1 plek kleuren, want dan beschadig je je papier. En voor mijn gevoel gleden de stiften niet fijn over het papier. De kleuren werden wel mooi weergegeven op het papier. De stiften drukten door. Dit is alleen geen probleem. Achter de plaat staat het stukje over meditatie en kleurgebruik beschreven. Dus de andere kleurplaat blijft goed. Je kan er voor de zekerheid altijd een blanco A4 tje er onder leggen. Dan ben je altijd zeker.

Ook heb je de mogelijkheid om zelf je mandala te tekenen in dit boek. Omdat ikzelf graag teken was ik heel blij met deze optie in dit boek. Ik heb een layout uitgezocht in het boek. Ik heb gekozen om de layout over te trekken op een A4tje. Op deze manier kan ik ze nogmaals gebruiken. Na het overtrekken ben ik met zentangle patronen aan de slag gegaan, en zie hieronder het resultaat.

18. eigen tekening met template

Conclusie: Ik vond het een super leuk boek om te reviewen. Het boek bestaat uit 3 verschillende hoofdstukken:

  • Buddhist mandala’s
  • Celtic mandala’s
  • Healing mandala’s

Mijn voorkeur ging uit naar het hoofdstuk buddhist mandala’s. Deze spraken mij het meest aan. Het kleuren met de Faber Castell potloden ging heel goed in dit boek. De potloden gleden over het papier, en gaven goed pigment af. Ook het nabewerken met een blenderpotlood kan prima.

Met de stiften kleurde het voor mijn gevoel iets minder lekker. De stiften gleden minder makkelijk over het papier, en de stiften drukten door. Dit is echter geen probleem. Het boek is soort van enkelzijdig bedrukt. Dit is omdat er achter de kleurplaat een stuk staat over mediteren, en kleurgebruik bij de volgende plaat. Je kan er ook nog voor kiezen om ter bescherming een extra A4 te gebruiken. Dan ben je altijd zeker dat de andere plaat niet onbruikbaar word.

Ik vond dit een super leuk, en gaaf boek. Er staan hele diverse platen in, en heel veel keus qua soorten platen. Je hebt wat simpelere platen, maar ook best moeilijke en uitdagende priegelplaten. Ook staan er in dit boek templates. Deze kun je overtrekken/ kopiëren, en daarna zelf met bv zentangle patronen tekenen en daarna lekker inkleuren. Al met al is dit boek heel divers, en daardoor ook voor veel mensen en wensen geschikt. Ik kan dit boek echt aanraden. En ik ga zeker nog vaak dit boek erbij pakken.

Gegevens van dit boek:
Titel:  Mindful Mandala Colouring book
Illustrator: Lisa Tenzin-Dolma
Uitgever: Watkins Publishing
Aantal pagina’s: 216
Afmetingen: 22 x 240 x 230 mm
ISBN: 9781780289052
Prijs: € 15,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *