Doodle Invasion

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

SAM_0906

Van Zifflin Coloring Books ontvingen wij het boek Doodle Invasion om een recensie over te maken. Hiervoor willen we Zifflin Coloring Books hartelijk bedanken.

Informatie die te vinden is op internet ( Vrij vertaald): Dit A4-formaat kleurboek is een uitdaging voor alle leeftijden. Als je een fanatieke Doodler bent, en geobsedeerd bent door het kleuren van doodles dan is dit zeker een kleurboek voor jou. Maar je kunt ook gewoon genieten van de gedetailleerde kunst. Het boek bevat 50 unieke en uiterst gedailleerde kleurplaten door de meester van de Doodles zelf Kerby Rosanes.

Ik heb dit boek al enkele keren in de handen gehad en het leek me iedere keer weer een hele uitdaging om aan deze kleurplaten te beginnen. Echter iedere keer weer het boek terug gelegd, omdat het me erg moeilijk leek omdat je hier echt je fantasie bij moet gebruiken.

Ik zal eerst wat voorbeelden van de kleurplaten laten zien.

Nu ging ik dan toch de uitdaging aan. Ik ben begonnen met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Tombow ABT Dual brush pens en de Faber Castell Pitt pens brush. Het boek bevat erg dun papier en dit merk je ook bij het kleuren met stift. Het drukt heel erg door en voor de zekerheid zou ik er een leeg vel tussen leggen om door drukken te voorkomen. Daarnaast bobbelt het papier redelijk door het water wat in stiften zit. Dit is op zich wel jammer, want dit blijf je zien. Het papier trekt niet meer helemaal glad als de stift droog is. Echter de plaat was erg leuk en vrolijk om te kleuren. De kleine doodles maakten het een leuke uitdaging.

SAM_0907

Hierna ben ik nog een plaat gaan kleuren met potlood. Ik heb hierbij gekozen voor de Caran D’ache pablo en de Faber Castell Polychromos potloden. Ik heb dit nabewerkt met de Derwent Blenderpen. Het papier is wel uitermate geschikt om te kleuren met potloden. De potloden glijden makkelijk over het papier en de kleurafgifte is ook bij weinig druk erg goed. Ik heb de Blenderpen gebruikt om de kleurstreepjes eruit te halen. Dit ging ook heel goed en het papier blijft, ook bij gebruik van de blenderpen, in uitstekende staat.

SAM_0908

Conclusie: De leuke, vrolijke platen in dit boek, zijn een uitdaging om te kleuren. Je kunt je fantasie de vrije loop laten om de doodles in te kleuren. Helaas is het papier minder geschikt om met stift in te kleuren, echter voor potlood is dit papier weer uitermate geschikt. Ik ben blij dat ik dit boek heb mogen recenseren en zal nog regelmatig naar dit boek met de leuke doodles terug grijpen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Doodle Invasion
Illustrator: Kerby Rosanes
Aantal pagina’s: 106
Afmetingen: 6x280x216 mm
ISBN: 9781492977056
Prijs: $ 9,61

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *