Heel Holland kleurt Nederland

Informatie die op internet te vinden is:Heel Holland kleurt is een nieuwe serie boeken die start met het themaboek Nederland.
Waarom kleuren wij niet allemaal ons eigen land? Inspirerende kleurplaten geven je de juiste richting om zo creatief mogelijk Nederland in te kleuren.De serie Heel Holland kleurt zal de komende jaren worden uitgebreid met Hollandse thema’s. Denk aan onze tulpen, aan onze duinen en aan onze prachtige Hollandse tradities zoals de kaasmarkt. Denkend aan Holland…
Dit boek hebben we gekregen van Dutchbook. Hiervoor onze dank.

Dit boek bevat 120 pagina’s en 100 kleurplaten. De kleurplaten zijn afwisselend van bloemen tot hollandse huisjes en dieren.
Het papier is dik en kleurt fijn. Echter als je met stiften kleurt drukt het toch wel iets door, wat natuurlijk wel jammer is, want dit nodigt natuurlijk niet uit om de kleurplaat op de achterkant te kleuren.
De achterkant van het kleurboek vermeldt het volgende:
Het papier drukt met stift helaas dus wel door, wat ik echter heel vreemd vind, is dat er gezegd wordt dat het eenzijdig bedrukt is. Wat dus niet het geval is. Ik heb het vermoeden dat dit een drukfout is.

Ik ben begonnen te kleuren met de Stabilo aquacolor kleurpotloden die erg fijn kleurden op dit papier. Het potlood gleed fijn over dit papier, en de kleur werd goed opgenomen door dit papier.
Hierna ben ik gaan kleuren met Staedtler triplus color en staedtler triplus fineliners. Deze drukten helaas wel een beetje door. De kleur werd wel mooi weergegeven op het papier en ging niet rullen.
De kleurplaten zijn wel afwisselend. Je hebt enkele priegelplaten maar ook makkelijkere platen er tussen. Hierdoor kun je met dit boek kiezen wat je wilt, of een makkelijkere plaat die je wat sneller kunt kleuren of een plaat waar je wat langer mee bezig bent.

Dit boek is o.a. te koop bij Mombooks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *