Color in the city

unnamed1

Van Deltas centrale uitgeverij ontvingen wij Color in the city, kleurplaten om in te lijsten. En ik, Claudia, mag daar een review van maken. Wij bedanken Deltas daar hartelijk voor.

Internet: Gun jezelf een moment van rust en ontspanning met de originele kleurplaten in deze map! Elke tekening is een mooi stadsgezicht gedrukt op kwaliteitspapier voor een prachtig resultaat. Door het detail in de tekeningen krijg je extra veel kleurplezier en word je uitgedaagd om creatief aan de slag te gaan met het gebruik van kleuren. Bewaar je ingekleurde tekeningen in de stijlvolle map of beter: lijst ze in om er elke dag opnieuw van te genieten!

Wat als eerste opvalt, is dat het een super luxe mapje is, die je met een touwtje sluit. Er zitten 8 mooie luxe platen in en wat de auteur al aangeeft kun je ze mooi inlijsten. Het papier voelt stevig en dik aan. De platen zijn erg uitgebreid en realistisch getekend. Ik wilde graag een voorbeeld hebben van de tekening om het realistisch te kleuren en ik vond precies dezelfde foto als de tekening op het internet. Dat vond ik erg leuk.

Hier onder enkele voorbeelden:

Voor mijn eerste plaat heb ik de Faber Castell Polychromos en de Karat softpastelkrijtjes van Staedtler gebruikt. De potloden gaan fantastisch over het papier en de pastel pakt mooi. Ik heb er voor gekozen om deze plaat niet realistisch te kleuren. Dat was nogal een persoonlijke uitdaging waar ik nu toch wel trots op ben.

Potlood plaat

Voor mijn tweede plaat heb ik dus eerst een voorbeeld opgezocht en ik vond precies dezelfde foto zoals ik al aan gaf. Ik heb voor deze plaat de Faber Castell pitts brush, Stabilo 68 en 88 en de Karat softpastelkrijtjes van Steadtler gebruikt.  Ook voor de stiften zijn de platen erg geschikt. En vanwege de dikte van het papier hoef je niet bang te zijn voor doordrukken.

unnamed6

Conclusie:  Een erg leuk en luxe uitvoering van platen waar over na is gedacht. Je kan ze mooi inlijsten in een prima, gangbare maat. Dat vind ik zeker een pluspunt. En ook wel eens leuk om eens iets te doen met je platen die normaal netjes in je boek blijven zitten en zo op de verdwijn-plank komen. Leuke platen, waar je goede voorbeelden voor kan vinden mits je inspiratie nodig zou hebben. Het papier voelt prima aan en kleurt met zowel stift als potlood lekker weg. Ook voor pastel is het uitermate geschikt. Een boekje wat voor mij een uitdaging was, maar zeker niet is tegen gevallen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Color in the city
Uitgeverij: Deltas Centrale uitgeverij
Aantal kleurplaten: 8
Afmetingen: 259 x 207 x 8 mm
ISBN: 9789044744880
Prijs: € 9,95

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *