Letraset Promarker Contemporary Christmas

markers

Van Scrapbookzolder ontvingen we een setje promarkers om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier willen we Scrapbookzolder hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: ProMarkers hebben 2 punten. Een grote voor grote vlakken en een kleine harde punt voor precisie werk. Voor het hele fijne werk is er een nib te koop.
De ProMarker is verkrijgbaar in 148 kleuren.
Collection set ProMarkers contemporary Christmas van Letraset bestaat uit de volgende 6 kleuren: silver metallic, cool aqua, china blue, lilac, amethyst en rose pink.

Ik ben vrij snel met deze markers gaan kleuren. Markers hebben sowieso altijd het voordeel dat je streeploos kunt kleuren. Wel drukken Markers eigenlijk altijd door in boeken, maar dat neem ik voor lief.

Ik heb als eerste gekozen voor een kaartje uit Het enige echte mandalakleurboek om te versturen. Deze kaartjes hebben een iets dikkere papier kwaliteit. De markers kleuren hier erg fijn op en bloeden absoluut niet dus dit papier is uitermate geschikt voor markers. Ook merk ik tijdens het kleuren dat het doordrukken bij deze markers hartstikke meevalt. Je ziet alleen soms een puntje op de achterkant van het kaartje. Dit heb ik toch al anders gezien bij markers. Echt een pluspunt van deze markers.

mandala om te versturen                SAM_0899

Ook heb ik bij deze markers de kleuren gemengd zodat je een kleurverloop krijgt zoals je op bovenstaande foto ook kunt zien bij de punten van de mandala. Je zet hierbij de donkerste van de 2 kleuren dan op een plastic ondergrond, en neemt dan met de lichtere kleur de kleur op. Je ziet dan dat de donkerdere kleur eerst uit de marker vloeit en langzaam weer naar de origineel lichtere kleur overloopt. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon op papier mengen maar dan zie je toch veel duidelijker de aanzet, omdat de lichtere kleur dan de donkere kleur aan de kant duwt, doordat in de lichtere kleur meer alcohol zit. Zie onderstaande uitsnede.

Uitsnede

Hierna nog een mandala gekleurd uit het derde enige echte mandala kleurboek voor volwassenen. Ook op dit papier kleurden de markers erg fijn. Zelfs de zilveren kleur kleurde erg fijn, al blijft het zilver wel iets op het papier liggen. Echter dit is ook met zilveren stiften.

derdemandalaboek

Het kleuren met deze markers was zo fijn, dat ik meteen nog een mandala gekleurd heb uit het boek Het enige echte mandala kleurboek om samen te kleuren. Ook op dit papier kleurden de markers fijn en had je van bloeden van de markers geen last. Daarnaast had ik het idee dat deze markers minder nat zijn dan andere markers wat fijner kleuren is, vind ik persoonlijk. De kleuren vind ik ook erg mooi.

Mandala om samen te kleuren

Als laatste nog een plaat uit het Mozaïek kleurboek gekleurd. Ook kleinere vakjes kun je goed kleuren door de kleine harde punt die de markers hebben. In het Mozaïek kleurboek had ik ook weer geen last dat de markers bloeden. Dit is natuurlijk per boek verschillend, en moet je wel altijd even uittesten. En bij dubbelzijdige kleurboeken ben je natuurlijk wel de kleurplaat op de achterkant kwijt. Echter dit neem ik voor lief, omdat het kleuren met deze markers gewoon heel fijn is. En de kleurweergave heel mooi en egaal is.

Mozaiekkleurboek

Conclusie: Deze markers hebben mooie zachte kleuren en heb ze in meerdere boeken uit getest. Ze drogen erg mooi op en zijn minder nat als andere markers, waardoor de doordruk bij het kaartje uit het mandalakleurboek om te versturen minimaal was. En je het kaartje nog heel goed zou kunnen versturen. Dit kan normaal niet als je met markers kleurt. Wat mij wel op valt is dat de kleuren in het Mozaïek kleurboek donkerder worden weergegeven dan bij de mandala’s. Dit zal waarschijnlijk aan het soort papier liggen. Natuurlijk heb je wel dat de markers doordrukken in een kleurboek,echter dit is algemeen bekend bij alcoholmarkers. Als je graag met markers kleurt, of nog niet bekend bent met markers is dit een leuke set om er bij te hebben of mee te starten.

Deze set is te koop bij Scrapbookzolder en kost momenteel € 10,41

4 thoughts on “Letraset Promarker Contemporary Christmas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *