Franciens kattenkleurboek

Cover

Van Uitgeverij Kosmos ontvingen wij het Franciens Kattenkleurboek om er een recensie over te maken. Hiervoor bedanken we Kosmos en Francien van Westering.

Info op het internet: Franciens katten, wie kent ze niet? 8 fraaie kattenposters op A3-formaat sieren dit kleurboek van illustratrice Francien van Westering. Elke kleurplaat bevat veel details voor uren kleurplezier. Ga aan de slag en kleur je eigen kattenprent. Inclusief kleurvoorbeeld bij elke kleurplaat voor extra kleurinspiratie.

 Het mooie grote formaat is het eerste wat er opvalt aan dit boek. Eens heel iets anders dan de standaard A4 formaten. Deze grotere A3 platen zijn erg gedetailleerd. Het is erg moeilijk kiezen tussen deze 8 enkelzijdig bedrukte platen. Ze zijn stuk voor stuk zo leuk om te zien. Ik zal jullie even een kijkje geven aan de binnenkant.

Zeg nou eerlijk, daar kun je toch niet tussen kiezen. Maar dat heb ik toch gedaan en heb de volgende plaat uitgekozen die ik gekleurd heb met Koh i noor polycolor en voor de grotere stukken heb ik gebruik gemaakt van de bruynzeel pastelpotloden. Het papier is echt van een goede kwaliteit, mooi stevig en houd zich super bij deze 2 soorten potloden. Ook waar ik de blender heb gebruikt zie je totaal niks aan het papier. Er zijn zoveel leuke details getekend door Francien dat het echt een plezier is om deze te kleuren.

Potlood 1

Omdat, in dit boek, de platen dus niet bedrukt zijn aan de achterzijde kun je hier met alle materialen op spelen. Dit vind ik nog een extra pluspunt van dit boek. Wel altijd voor de zekerheid even iets er tussen leggen als je met markers aan de gang gaat.

De volgende plaat heb ik een combi gemaakt van diversen materialen. Heb de Faber Castell pitt brush pennen, de bic markers en de Faber Castell Polychromos potloden gebruikt. Ik vind namelijk persoonlijk dat de dieren, met potloden gekleurd, het meeste tot hun recht komen.

Stift 1

Zoals ik al verwacht had zijn de stiften en markers op dit papier geen enkel probleem. Het papier blijft goed ondanks de natte stiften en markers. Het rult niet op en bobbelt niet. De stiften glijden makkelijk en de inkt vloeit niet over de lijnen. Ik heb mijn fantasie qua kleuren laten gaan, maar voor diegene die het leuk vinden, staan alle 8 de platen met kleurvoorbeeld op de eerste pagina van het boek.

achterkant

Ook erg leuk is, dat Francien, op de achterzijde, van elke plaat een verhaaltje heeft gezet over het wel en wee van de poes of kat op deze specifieke kleurplaat. Zo krijg je een mooie indruk en kom je misschien op leuke ideeën om te kleuren.

verhaal

Conclusie: Een echte aanwinst voor kleurders die gedetailleerde boeken leuk vinden. Met prachtige tekeningen van Francien van Westering (bekend van de tekeningen uit de Margriet) Op stevig papier en enkelzijdig bedrukt. Waar je dus met alle materialen op kunt kleuren. Vooral het A3 formaat is extra fijn voor veel kleurplezier. Erg leuk om ze daarna bijvoorbeeld in te lijsten. Naast dit boek zijn ook de kaarten om te versturen ook een aanrader.

Gegevens van dit boek:
Titel: Franciens Kattenkleurboek voor volwassenen
Illustrator: Francien van Westering
Aantal kleurplaten: 8
Afmetingen: 7 x 350 x 270 mm
ISBN: 9789043918510
Prijs: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *