Heel Holland kleurt Mandalamix

Informatie die op internet te vinden is: Een nieuw deel kon niet uitblijven na het succes van deel 1! Wij zijn er weer trots op en hebben goed geluisterd naar jullie commentaar. Dit keer met een mooi dik grijsbord achterin. De Mandala Mix is hierdoor nog beter bruikbaar dan de eerste editie. Uiteraard weer met een handige spiraal binding. En ja, de prijs is weer mooi laag gebleven! 

Dit boek kregen we toegestuurd van Dutchbook. Hiervoor onze dank.
Wat gelijk opviel toen we deze blok kregen is de spiraal binding die er in zit. Hierdoor kun je de bladzijden goed omvouwen en heb je geen enkel probleem om de randen te kleuren.
Je zou door de stevige dikke achterkant zelfs op bijvoorbeeld de bank of onderweg kunnen kleuren in dit blok.
De blok bevat 32 verschillende kleurplaten. Sommige zijn gewone mandala’s andere zijn meer gewone kleurplaten, andere krijg je de aanwijzing om bepaalde kleuren te gebruiken. En er zit een cijfermandala. Daarover dadelijk nog wat meer.

Ik ben begonnen te kleuren met Spectrum noir Markers. Wat altijd spannend is, omdat in de meeste kleurboeken de spectrum noir door loopt. (zogenaamd lekt) Door het papier wat in deze blok gebruikt is, is dit hier niet het geval. Door dat de blok ook enkelzijdig bedrukt is, zijn deze markers dus erg goed te gebruiken in deze blok.

Het resultaat van kleuren met de Spectrum Noir Markers

Na deze kleurplaat heb ik gekozen voor een mandala met een zwarte achtergrond. Wat altijd een leuk effect geeft. Deze heb ik gekleurd met Faber Castell potloden. Ook kleurpotloden kleuren in dit blok erg fijn door het gladde en dikke papier.
Ik vond het erg origineel dat er in de mandalamix ook een cijfermandala in zat.
Jammer dat er maar eentje in zat. Van mij hadden dit er een paar mogen zijn.
Echter viel mij op dat hier wel een foutje in zat. Zoals op onderstaande afbeelding te zien is. Staat er in het onderste hartje geen cijfer.

In het onderste hartje stond geen cijfer.

Hierdoor zou je dit hartje dus eigenlijk niet moeten kleuren, echter leek me dit voor het totaal een beetje vreemd, dus heb ik deze toch maar gekleurd. Maar verder vond ik dit een hele erg leuke kleurplaat. En dat terwijl er maar 3 kleuren voor gebruikt werden. Ik dacht in het begin dat dit heel weinig kleuren waren, maar dit valt in het eindresultaat heel erg mee.
Dit is een mandalablok waar je behoorlijk wat plezier aan beleeft en die je dus ook eventueel onderweg of op de bank kunt gebruiken door de stevige achterkant.

De blok is o.a. te koop bij Mombooks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *