Franciens Kattenkleurboek om te versturen

SAM_0869

Van uitgeverij Kosmos ontvingen wij Franciens kattenkleurboek om te versturen om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Kosmos en Francien van Westering hartelijk voor bedanken.

SAM_0870

Informatie die te vinden is op internet: In dit kleurboek voor volwassenen van illustratrice Francien van Westering staan 8 ansichtkaarten voor elke gelegenheid. Op elke ansichtkaart staan de beroemde katten van Francien. Geef de katten zelf kleur en verstuur vrienden en familie een persoonlijke kaart met een poes of kater.

Toen we dit boekje ontvingen was ik meteen erg nieuwsgierig, omdat ik de tekeningen van Francien van Westering altijd erg leuk vind. Dus ik ben meteen door dit boekje gaan bladeren en vond de tekeningen ongekleurd al erg leuk uitzien.

Ik zal jullie eerst wat voorbeelden laten zien, zodat jullie een idee hebben wat voor kaartjes er in het boekje zitten.

Ik ben vrij snel gaan kleuren en heb eerst gekozen voor potloden, omdat je hiermee iets makkelijker nuances kunt aanbrengen. Ik heb gekozen voor de Faber Castell Polychromos potloden. De potloden kleurden erg makkelijk op dit papier. Het feestmutsje en de slingers heb ik bewerkt met de Derwent Blender pen. De kat zelf niet omdat me dat niet mooi leek en ik dan het idee had dat de kat er onnatuurlijk uit zou zien. De kleurden mengden erg makkelijk op dit papier.

SAM_0871

Hierna ben ik ook met stift gaan kleuren, hier heb ik toch wel een tijdje getwijfeld over hoe ik de kat zou kleuren. Ik heb de Tombow ABT dual brush pens gekozen om mee te kleuren. Terwijl ik normaal altijd zoiets heb, gewoon beginnen en dan zie ik het wel. Dus eerst de pot met kwasten gekleurd. Nu moest ik dan toch echt met de kat beginnen. Ik heb eerst het lijf van de kat gekleurd, de stift kleurt goed op dit papier. De donkere accenten met een iets donkerdere kleur aangezet. De snoet wilde ik heel licht kleuren, dus ben ik de kleur met de blenderpen gaan opnemen. Hiermee verdun je in principe de basiskleur, waardoor je eigenlijk meer kleurloze vloeistof (waterbasis) aan de kleur toevoegt. Dit zorgt er wel voor dat de kleur natter is, echter ook dit ging goed op dit papier. Alleen bij lang over dezelfde plek kleuren begon het papier iets te rullen.

SAM_0872

Het zijn natuurlijk kaartjes om te versturen, en het papier is dus echt van een goede dikke kwaliteit, waardoor je deze kaartjes echt goed kunt versturen. Al ben ik zelf altijd bang dat het gaat regenen in ons kikkerlandje en dat dan de tekening uitloopt. Dus ik zou hem zelf altijd in een envelop versturen.
Echter je hebt op de achterkant van de kaart genoeg ruimte om het adres op te schrijven. Daarnaast heb je ook nog ruimte genoeg om een boodschap aan de geadresseerde te schrijven.

SAM_0879

Conclusie: Dit boekje is een geweldig leuk setje kaarten. Je herkent er snel de tekenstijl van Francien van Westering uit. De papierkwaliteit is erg goed en potlood en stift werken beiden erg prettig op dit papier. Ook heb je genoeg ruimte op de achterkant om het adres en een boodschap voor de geadresseerde te schrijven. Dit is een kaartenset, die, zeker als je ook nog kattenliefhebber bent, niet mag ontbreken in je verzameling.

Gegevens van dit boek:
Titel: Franciens kattenkleurboek om te versturen
Illustrator: Francien van Westering
Uitgeverij: Kosmos uitgeverijAantal pagina’s: 16
Afmetingen: 111 x 151 x 5 mm
ISBN: 9789043918527
Prijs: € 5,99

Dit boekje is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *