Favorite Dogs Coloring book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

unnamed1

Van Kleurboeken-winkel ontvingen wij het boek Favorite Dogs Coloring Book om uit te testen en een recensie over te schrijven. Natuurlijk willen we kleurboeken-winkel hier hartelijk voor bedanken.

Internet: (vrij vertaald) Inleiding en bijschriften door Soren Robertson. Tweeënveertig populaire honden – collie, poedel, tekkel, anderen – prachtig weergegeven. Bijschriften, verklarende woordenlijst, en korte geschiedenis bieden fascinerende feiten over de beste vriend van de mensheid. 40 zwart-wit illustraties.

Mijn eerste indruk van het boekje is dat het papier heel fijn aan voelt en er staan erg leuke platen van veel soorten honden in. De tekenaar geeft ook een uitleg over de kleuren die je kunt gebruiken voor de honden. Dit is erg leuk en zeker handig.

unnamed2

Hieronder zal ik eerst wat voorbeelden laten zien.

Voor mijn eerste plaat heb ik Faber Castell polychromos gebruikt. Dit is best een vettig potlood en het kleurt echt fantastisch op het papier. Dit bevalt dus al erg goed!

unnamed8

Voor mijn tweede plaat heb ik de Faber Castell pitts brush en Stabilo gebruikt. Met stift is het altijd moeilijk om mooi egaal te kleuren en op deze plaat is dat ook duidelijk te zien. Ik heb geprobeerd om een draaiende beweging te maken maar ook hierbij blijf je de aanzet steeds zien. Helaas ligt dat aan de stift en is er niets te verwijten aan het papier. Het papier pakt de stift wel mooi op en kleurt wel lekker. Helaas drukt het wel iets door op de achtergrond.

unnamed7

Conclusie:  Het is een erg leuk boekje met leuke uitleg over je favoriete honden. Het is ook leuk dat de schrijver de moeite heeft genomen om aan te geven hoe je de honden eventueel kunt kleuren.
Voor stift is het boekje minder geschikt vanwege het doordrukken, maar voor de potloden is het boek uitermate geschikt. Als je een grote liefhebber bent van het kleuren van honden, dan mag dit boekje zeker niet ontbreken aan je collectie!

Gegevens van dit boek:
Titel: Favorite dogs coloring book
Illustrator: John Green, Soren Robertson
Uitgever: Dover Publications inc.
Aantal pagina’s: 48
Afmetingen: 210 x 279 x 6 mm
ISBN: 9780486245522
Prijs:  € 6,95

Dit boek is o.a. te koop bij Kleurboeken-winkel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *