Colouring for contemplation

1

Van Watkins Publishing ontvingen wij het boek Colouring for contemplation om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Watkins Publishing hartelijk bedanken.

2

Informatie die te vinden is op internet (Vrij vertaald): Pak je pennen en potloden en begin je reis. Dit prachtig kleurboek is gemaakt om mindfull bezig te houden, rustig aan en ademen, om volledig in het heden te leven.
Elke illustratie is geïnspireerd door een begeleidende bezinningsquote die bij iedere plaat staat en die je bezighoudt tijdens het kleuren. Verdeeld in 3 delen, Mindfulness, inzicht en inspiratie, is dit een reis van kleuren. Elk van de 3 delen, bevat quotes en eenvoudige, inspirerende ontwerpen en eindigt met een meditatie en een sectie met vragen gericht op het vinden van je innerlijke rust tijdens het kleuren. Duik in het werk van begin tot eind. Coloring for Contemplation is uw rustgevende metgezel.

Het is, als je het even gauw doorbladert, een leuk kleurboek. Als je vanaf het begin in het boek begint blijkt het echter een kleurboek, dat heel erg ingaat op mindfulness. De eerste tien pagina’s worden besteed aan uitleg over de afkomst hiervan, hoe het werkt en hoe je mindfulness in het dagelijkse leven kunt toepassen. Dit is boek echter wel helemaal in het Engels geschreven.

Er wordt uitgelegd dat je jezelf, tijd, ruimte en “toestemming” moet kunnen geven om te kleuren. En dat je, al heb je maar twee minuten tijd, je met een potlood in je hand al tot rust kunt komen. Door mindfulness te denken en te kleuren zijn we ons bewuster van onze zintuigen, gevoelens en gedachten. Door het kleuren wordt men rustig en hierdoor de gedachten ook.

Het boek telt 30 kleurplaten, enkelzijdig gedrukt, met op de pagina ernaast een spreuk of gezegde, met betrekking op mindfulness. Deze kleurplaten zijn gerangschikt in drie items, mindfulness, innerlijk en inspiratie. Het is de bedoeling om in die volgorde “de reis” te maken. Ook wordt ieder item begonnen met een voorwoord, met uitleg en afgesloten met een evaluatie. Deze is per item of per kleurplaat te maken. Achter iedere evaluatie zit ook nog een blanco bladzijde om de evaluatie te beschrijven of zelf een tekening te maken.
3

In het boek wordt ook ingegaan op kleurtechnieken, maar alle technieken zijn eigenlijk mogelijk. Wel staan er nog leuke tips en ideeën beschreven.

Omdat ik in deze review verschillende kleurplaten wil laten zien, ben ik niet van voor af aan begonnen, maar heb er een paar tussenuit genomen. Eerst zal ik wat voorbeelden van kleurplaten laten zien.

Ik ben begonnen met Staedtler triplus color stiften. Deze kleurden erg prettig. Ze gleden fijn over het papier. Wel drukte ze iets door, maar dit is minimaal.

8

Hierna heb ik de golven gekozen om te kleuren met Spectrum Noir potloden. Voor potloden vond ik persoonlijk het papier iets te glad. Maar het doezelen (uitwrijven met terpentine) ging wel weer perfect. Het pigment liet zich heel makkelijk uitwrijven.
9

De laatste kleurde ik met Spectrum Noir markers. Markers drukken altijd door. Maar omdat de kleurplaten enkelzijdig gedrukt zijn, vond ik dit geen probleem. En de spreuk op de achterzijde bleef evengoed nog goed leesbaar. Vaak vloeien de markers op het papier ook wat uit. Maar daar heeft dit papier totaal geen last van. Dus ook hiermee was het erg prettig kleuren.
10

Conclusie: Colouring for contemplation is een heel leuk kleurboek. Er staan veel verschillende soorten kleurplaten in. Dat je rustig wordt van kleuren is algemeen bekend. Maar als je meer van mindfulness wil weten of leren is dit boek zeker een aanrader. Het enige nadeel kan zijn dat het helemaal in het Engels is. Maar hier heb je met het kleuren op zich natuurlijk geen last van.

Gegevens van dit boek:
Titel:Coloring for Contemplation
Illustrator: Alex Ogg
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 23 x 24 x 1 cm
ISBN: 9781780289250
Prijs: € 10,99
Verschijningsdatum: 24 November 2015

Dit boek is o.a. te bestellen bij bol.

One thought on “Colouring for contemplation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *