Huis, tuin en keuken kleurboek

SAM_0830

Van Kosmos uitgevers kregen we het Huis, tuin en keuken kleurboek om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we uitgeverij Kosmos natuurlijk hartelijk bedanken.

Informatie op het internet: Dit Huis, tuin en keuken kleurboek – uitgevoerd in een prachtige envelop en met vele extra’s – biedt erg leuke kleurplaten om te kleuren, te knippen en te plakken. De illustraties zijn gemaakt door succesvol feelgood-blogster Ingrid van Willenswaard, bekend van de DIY-blog Ingthings. Met ook labels en ansichtkaarten.

Van uitgeverij Kosmos werd ons gevraagd of we een recensie over dit kleurboek wilde maken. Ik kende het boek niet, dus eens op internet gaan zoeken. Ik kwam allereerst op de blogsite van Ingrid van Willenswaard, de illustrator van dit boek, uit. Daar lees je dat ze zelf niet erg overtuigd is van haar teken kunsten. Dus dat maakte me wel nieuwsgierig naar dit boek.
Toen dit boek dus binnen kwam ben ik er door heen gaan bladeren. Het papier is van een goede dikke kwaliteit die een grovere structuur heeft. Deze lijkt me uitermate ideaal voor potloden. De tekeningen zijn voor mijn gevoel redelijk eenvoudig getekend. Naast gewone kleurplaten zitten er ook 8 ansichtkaarten en 8 labels in dit boek.
Ik zal eerst enkele voorbeelden laten zien.

Natuurlijk ben ik ook gaan kleuren in dit boek. Of eigenlijk is het een blok in een map.
Ik heb gekozen om de eerste plaat te kleuren met potloden. Ik heb hiervoor gekozen voor de Caran d’ache Pablo kleurpotloden. Zoals ik al vermoedde kleurden de potloden erg fijn op dit papier. Door de iets grovere structuur van het papier werd bij weinig druk al genoeg pigment afgegeven. Ik heb het potlood nog licht nabewerkt met de Derwent blender pen. Dit ging ook heel goed. Het papier is stevig.

SAM_0833

Hierna natuurlijk ook een plaat nog met stiften gekleurd. Ik heb hierbij gekozen om een van de kaartjes te kleuren die ook in dit boek zitten. Er zitten op een a4 blad vier kaartjes. Deze zijn met een stippellijn verbonden. Helaas was er geen kartelrand waar je de kaart kon uitscheuren. Deze moest je dus echt uitknippen. Zorg dus wel voor een vaste hand, zodat je netjes langs de stippellijn kunt knippen.

SAM_0832

Ik heb gekozen om het kaartje te kleuren met de Tombow ABT dual brush pens. Ik heb 2 kleuren gemengd en ook dit ging erg goed op dit papier. Ook hier gaf het papier geen enkel probleem. De kleur wordt mooi weergegeven en de stift drukt niet door doordat het papier dik genoeg is. Echter om het zo op te sturen vind ik het papier weer net te dun. Dan zou ik het toch eerder in een envelop doen.

SAM_0840

Op de achterkant is wel genoeg ruimte voor je boodschap aan de geadresseerde te sturen en om de adresgegevens op de adresregels te schrijven.  Er is ook een aanduiding waar je de postzegel moet plakken.

Conclusie: Het blok bevat tekeningen die eenvoudig getekend zijn. De papierkwaliteit is erg goed en ook bij het gebruik van een blenderpen blijft het papier erg goed. Stift kleurt ook erg goed op dit papier en drukt ook niet door. Wat enigszins jammer is, is dat er geen kartelrand in het papier zit, waardoor je de kaartjes niet makkelijk kunt uitscheuren en je ze moet uitknippen met het risico dat je schuin knipt. Door de eenvoudige tekeningen vraag ik me wel af of het niet meer geschikt is voor kinderen in plaats van volwassenen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het huis, tuin en keukenkleurboek
Illustrator: Ingrid van Willenswaard
Uitgeverij: Kosmos uitgevers
Aantal pagina’s: 48
Afmetingen: 207 x 297 x 7 mm
ISBN: 9789043918626
Prijs: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *