Colour it – Boek 1

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.
Cover

Dit kleurboek voor volwassenen hebben we ontvangen van Colour it om er een review over te schrijven. Hiervoor onze hartelijke dank.

Informatie op het internet: Dit is een op hoog kwaliteitspapier gedrukt boek voor volwassenen. Gedrukt op 110 grams papier. Het boek is geringband. Met een stevige dikke kaft. Gemaakt voor gebruik met potloden, markers, inkt en verf.

De eerste indruk van dit boek is dat er inderdaad een flinke stevige kaft omheen zit. Wat ook erg fijn is dat het boek gebonden is met een ringband waardoor het dus erg fijn kleuren is voor zowel links als rechtshandige. Er zitten 25 kleurplaten in die enkelzijdig zijn gedrukt. We gaan het boek eens even bekijken met vast wat voorbeelden.

Het papier voelt erg glad aan dus ik ga eens kijken wat de Faber Castell Pitt hier op doet.

Omdat het papier vrij glad is kleuren de stiften er prima op en glijden mooi over het papier. Ze vloeien niet uit. wat ik eigenlijk wel had verwacht. Ook is het papier tegen deze stiften bestand. Ze drukken niet door aan de achterkant. Al zou dat natuurlijk met deze enkelzijdige platen geen probleem zijn.

Gekleurd 1

De volgende plaat ben ik begonnen met Pastelpotloden van bruynzeel daar ben ik mee gestopt omdat de pastel vrij moeilijk hecht aan dit gladde papier. Ben daarom overgegaan op de Faber Castell polychromos en dat gaat een stuk beter. Deze potloden hechten wel en geven goed hun kleur erop af. Heb ze wel nog even geblend na het kleuren zodat het een mooie egale uitstraling kreeg.

Gekleurd 2
Conclusie: Kortom een leuk stevig boek met ringband. Enkelzijdige bedrukking dus met alle materialen te gebruiken. Jammer van het iets te gladde papier maar met stift of marker is dat geen enkel probleem. Het zijn iets grovere platen waar je aan kunt zien dat ze getekend zijn door iemand die ook veel tatoeëert. Maar daarom zijn ze niet minder leuk. Een leuke aanwinst dus.

Dit boek is verkrijgbaar via Etsy en kost € 11,39

One thought on “Colour it – Boek 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *