Creatief kleurblok Mandala’s

SAM_0792

Van uitgeverij Edutrix kregen we het Creatief kleurblok Mandala’s opgestuurd om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we hun natuurlijk hartelijk bedanken.

SAM_0800

Informatie van het internet:creatief kleurboek voor volwassenen met 48 gedetailleerde kleurplaten, eenzijdig bedrukt. Thema Mandala’s.

Aangezien ik fan ben van mandala’s was ik wel erg benieuwd naar dit mandala blok. Toen ik dit blok binnen kreeg ben ik er dan ook meteen door heen gaan bladeren. En ik zag al meteen een hoop leuke mandala’s.

Ik zal jullie eerst enkele voorbeelden laten zien.

Zoals je ziet heb je enorm veel afwisseling, van priegelplaten tot eenvoudigere platen met witte en met zwarte achtergrond. Voor ieder wat wils dus.

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren. Ik ben begonnen met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Staedtler triplus fineliners. Deze kleurden erg fijn op dit papier. Het papier is alleen aan de dunne kant en hierdoor drukten de fineliners wel door. Echter doordat de platen enkelzijdig bedrukt zijn, is dit geen groot probleem. Voor de zekerheid kun je er een leeg vel papier achter leggen, zodat doordrukken naar de volgende plaat voorkomen wordt.

SAM_0793

Hierna ben ik met potloden gaan kleuren. Ik heb hierbij gekozen voor de Caran d’Ache Pablo potloden. De potloden kleurden niet zo fijn op dit papier. Het papier was iets te glad voor de potloden was mijn gevoel. Ik heb hierna ook geprobeerd om het af te werken met de Derwent Blender Pen maar ook dit ging niet echt fijn, dus dit heb ik uiteindelijk achterwege gelaten. Aangezien deze mandala over de hele bladzijde liep vond ik het makkelijker om de plaat uit het blok te halen. Dit gaat hierbij erg goed. Doordat ze enkelzijdig bedrukt zijn kun je hem na kleuren ook makkelijk opbergen of bijvoorbeeld aan iemand weg geven.

SAM_0794

Conclusie: Het creatief kleurblok mandala bevat vrij dun papier waardoor stift doordrukt, echter is dit niet storend omdat het blok enkelzijdig bedrukt is en je bij het doordrukken je geen platen verliest. Wel zou ik voor de zekerheid een leeg blad achter de plaat leggen. Met potloden vond ik het iets minder kleuren, maar het resultaat is goed, het kost alleen wat meer moeite. Blenden op dit papier is wel lastig. Echter ik vind het een heel leuk blok door de mooie afwisselende mandala’s.

Gegevens van dit blok:
Titel: Creatief kleurblok Mandala’s
Uitgeverij: Edutrix uitgeverij
Aantal pagina’s:48
Afmetingen: 10 x 210 x 210 mm
ISBN: 9789490280437
Prijs: € 9,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar in onze webshop.

 

2 thoughts on “Creatief kleurblok Mandala’s

    1. Dankjewel voor het compliment. 😉 We doen ons best om er iedere keer een goede, duidelijke review van te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *