Het enige echte enorme kleurboek voor volwassenen

SAM_0797

Van uitgeverij BBNC kregen we “Het enige echte enorme kleurboek voor volwassenen” om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we BBNC natuurlijk voor bedanken.

SAM_0802

Informatie die te vinden is op internet: Van de wereldwijde kleurboekentrend is het einde nog lang niet in zicht! Om het succes te vieren en onze kleurboekenfans iets speciaals aan te bieden, brengt BBNC Het enige echte enorme kleurboek voor volwassenen uit. Dit kleurboek is, what’s in a name, E-N-O-R-M. De platen zijn, op verzoek van vele kleurboekenfans, uitneembaar, en dus heel geschikt om in te lijsten en op te hangen. Het enige echte enorme kleurboek bevat 30 kleurplaten op posterformaat. Het is een verzameling nieuwe kleurplaten Extra groot, dus goed voor extra lang kleurplezier. Wees creatief en kleur je eigen kunstwerk!

Toen we dit boek binnen kregen had ik meteen zo iets van die is wel heel groot. Het zijn inderdaad kleurplaten waar je wel even mee bezig bent.
Ik ben meteen beginnen te bladeren en wat meteen opvalt is dat het boek enkelzijdig bedrukt is, wat altijd een pluspunt is. En de platen zijn uitscheurbaar. Na het kleuren kun je de plaat dus ook nog makkelijk weggeven of in lijsten.

De kleurplaten die in dit boek staan, herken je wel gelijk als de stijl die we kennen van de Enige echte kleurboeken voor volwassenen van BBNC. Ik zal enkele voorbeelden laten zien.

Ik ben begonnen te kleuren met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Tombow ABT dual brush pens. Deze kleurden erg fijn op dit papier. Het papier is ook behoorlijk dik, waardoor er van doordrukken geen sprake is. Ik heb de plaat wel uit het boek gehaald tijdens het kleuren, omdat dit makkelijker was met kleuren aan de randen. Het uitscheuren ging ook vrij gemakkelijk.

SAM_0796

Hierna heb ik natuurlijk ook nog een plaat gekleurd met potlood. Ik heb gekleurd met Faber Castell Polychromos en Caran d’Ache Pablos. Deze heb ik geblend met de Derwent Blender pen. Het papier is van een fijne structuur waardoor het pigment van de potloden goed pakt op de plaat. Je hebt maar weinig druk nodig om genoeg kleur te krijgen. Ook het blenden ging zonder problemen. Het papier is van een goede kwaliteit.
SAM_0793_1

Conclusie: De kleurplaten in het boek zijn vrij herkenbaar als zijnde van BBNC, deze kom je ook tegen in de enige echte kleurboeken van hun. De platen bevatten een makkelijke perforatierand, waardoor uitscheuren makkelijk gaat. Ik heb ze voor het kleuren al uitgescheurd omdat ik het kleuren in het boek best lastig vond, omdat ik regelmatig met de kleurplaat draai. Het papier is van een goede dikke kwaliteit, en enkelzijdig bedrukt waardoor het geschikt is voor allerlei materialen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het enige echte enorme kleurboek voor volwassenen
Uitgeverij: BBNC uitgevers
Aantal kleurplaten: 30
Afmetingen: 9 x 419 x 297 mm
ISBN: 9789045317786
Prijs: € 6,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

One thought on “Het enige echte enorme kleurboek voor volwassenen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *