Cretacolor Aqua Briques

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

verpakking

Van Brevillier Urban & Sachs ontvingen wij de Cretacolor Aqua Briques voor een team-review. Hiervoor willen we Brevillier Urban & Sachs hartelijk bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Aquarelverf in blokvorm waarmee geschetst en getekend kan worden. Het geheel blijft wateroplosbaar. Geschikt voor gemengde techniek op vrijwel elke ondergrond. Aqua Briques hebben een zeer hoge graad van lichtechtheid en kunnen ook in combinatie met traditionele aquarelverf gebruikt worden.

We hadden van Brevillier allemaal een setje Cretacolor aqua briques gekregen, waardoor we allemaal de kans kregen om dit produkt uit te testen. Dit was voor ons nieuw en vonden we daarom erg leuk om ook te vergelijken of onze meningen hierover gelijk zouden zijn.

Ik (Mariska) heb de cretacolor aqua brique mogen testen. Ik had nog nooit met een soort gelijk product gewerkt. Het was voor mij allemaal nieuw, en heel spannend. Maar ik vond het leuk om mee te werken. Eerst heb ik op youtube wat info opgezocht, en gekeken wat de mogelijkheden waren. Ik kwam erachter dat je het gelijk op het papier aan kan brengen. Maar ook kun je er met een nat kwastje over, en dan breng je het gelijk op het papier aan.
Ik heb gekozen voor een kleurplaat uit masterpieces to color, dit leek me een geschikt boek. Al de platen die er in staan zijn oorspronkelijk schilderijen.
Ik ben begonnen met een groot deel rechtstreeks aan te brengen op het papier, en toen bewerkt met water (de grote oppervlakken). De wat kleinere priegel stukjes heb ik met mijn waterbrush de verf opgepakt van het blokje, en toen op het papier gedaan. Wat ik al wel snel merkte is als je het product zo op het papier aanbrengt, en dan gaat bewerken heb ik voor mijn gevoel meer water nodig om het egaal te maken. Dit zorgde ervoor dat het papier opkrulde.

Plaat aqua brique

Op het eerste oog zou je zeggen dat het waterverf is maar schijn bedriegt. Als ik(Claudia) met het blokje een streepje zet op mijn plaat krijg je een mooi effect en je ziet niet eens het streepje wat je hebt gezet als je er met water aan gaat.  Dit valt niet tegen dus.
Ik heb voor deze plaat toch besloten om met het kwastje te werken. Met een beetje water op het blokje krijg je een mooi donker effect op het papier. Het dekt dan ook super. Als het opgedroogd is en er zijn nog oneffenheden dan kun je met het natte kwastje het mooi bijwerken. Ook weer een pluspunt.

unnamed

Omdat we een doosje van 10 stuk hebben gekregen zou je zeggen dat je beperkt bent in je kleuren maar niks is minder waar. Op een schoteltje kun je makkelijk kleuren mengen door met een nat kwastje wat kleur op te pakken en zo met water erbij je gewenste kleur te maken. Ik heb dit gedaan voor de huidskleur en voor de achtergrond te maken.

Dikke dames

Bij deze heb ik (Annemie) ook meegedaan om de Cretacolor Aqua Brique te reviewen.
Om ze te testen heb ik gebruik gemaakt van een leuke plaat van Dikke Dames.
De aqua brique zijn makkelijk te gebruiken zowel verdund als onverdund. Ik heb voor de jurk en de huidskleur iets van de verf op een bordje gedaan en toen verdund met water tot gewenste kleur.
Met de tien kleuren die ik tot mijn beschikking had kun je door te mengen diversen andere kleuren maken. Met het sponsje dat erbij zit kun je mooi achtergronden egaal kleuren (verven).
Vond het een leuke ervaring en zal zeer zeker vaker gebruik maken van dit leuke materiaal. Een aanrader wat mij betreft.

Donald duck

Ook ik (Bryan) heb de Cretacolor Aqua Brique uitgeprobeerd. En wat is dit leuk! Ik heb gekozen om een kleurplaat uit te printen van pinterest op aquarel papier. Vervolgens heb ik met een nat penseeltje de verf opgepakt van de briques af. Dit ging heel goed. Wat mij meteen opviel is dat de verf behoorlijk dekkend is. Dat vind ik heel vaak bij waterverf niet zo maar deze blokken dekken behoorlijk goed. Ik ga dit beslist vaker doen. Ik vind dit erg leuk om te doen.

Foto 11-10-15 16 34 04

Ook ik, Amanda, heb een verpakking Brevillier Cretacolor Aqua brique ontvangen. Ik had geef flauw idee wat ik hiermee allemaal zou kunnen doen, dus heb ik eerst even op Google en YouTube gekeken. Hier zag ik dat men, met deze “krijtjes/blokjes” kunt tekenen en dit uit kunt wrijven met water. Een soort aquarellen. Ik heb een poging gewaagd om hiermee te tekenen, maar dit is niet voor mij weggelegd. Ik ben geen tekenaar, maar de briques geven wel goed hun pigment af op het papier en het is ook goed met water uit te wrijven. Ik heb het maar bij “schilderen” gehouden. Met water en een kwastje, over de brique heen wrijven en zo de figuren inkleuren. Omdat ik eigenlijk altijd met stiften en potloden werk, had ik het niet verwacht, maar dit ging eigenlijk nog best goed. En ik vond het nog leuk om te doen ook! De blokjes geven zeer goed het pigment af aan het kwastje en met het kwastje is het heel makkelijk op papier aan te brengen. Op het papier kun je kleuren makkelijk in elkaar over laten lopen, maar ook op een stukje plastic zijn de kleuren ook goed te mengen. Dus ondanks dat ik geen tekenaar ben en er niet mee kan tekenen, vind ik het een grote aanwinst voor mijn kleurmaterialen. Het werkt heel anders dan stiften en potloden, maar daarom is het wel zo leuk om deze ook te gebruiken om te kleuren.

Foto 11-10-15 16 32 34

Ook ik (Veronique) heb deze Cretacolor aquabrique net als de rest van de teamleden uitgeprobeerd. Ik was heel benieuwd wat ik er van zou vinden. Omdat Bryan zijn plaat uitgeprint had op aquarel papier, heb ik mijn plaat gekleurd op DCP papier. Ik was wel benieuwd hoe dit zou werken met water. Bij het setje zat een stokje. Zie vooraan op onderstaande foto.

close up kleuren

Dit stokje wordt, als je het in water doopt, een spons. Ik heb deze spons gebruikt om bij de grotere vlakken de kleur aan te brengen. Dit ging op zich best goed, al bleef de kleur wel erg licht dan en vond ik de spons eigenlijk iets te groot. Dus toch een kwastje er bij gepakt. En dan merk je meteen dat de verf veel donkerder en dekkender is. Het papier bobbelde wel iets door het water wat je bij het schilderen gebruikt. Dit is natuurlijk doordat ik DCP papier gebruikt heb. Ik vond het leuk om te doen, maar merk wel dat ik hier nog handigheid in moet krijgen.

Vero

Conclusie: We zijn alle 6 erg enthousiast over deze verf. Ondanks dat je niet gelijk er aan denkt om verf te gebruiken als je gaat kleuren, is deze verf heel goed geschikt om te gebruiken bij het kleuren voor volwassenen. Je hebt verschillende methoden om de verf aan te brengen en ook de de kwaliteit van deze verf is uitermate goed. De blokjes drogen snel waardoor je, de verschillende gebruik methoden goed door elkaar kunt gebruiken zonder dat je bang hoeft te zijn dat de blokjes heel erg nat blijven.

Deze Brevillier Cretacolor Aqua briques zijn o.a. verkrijgbaar bij Martin Brinkhuis.

One thought on “Cretacolor Aqua Briques

  1. Wat een bijzonder leuke resultaten…van alle 6…. ik geloof dat ik dit ook wel eens wil testen… heb meer van Creta color…. leuk teamreview!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *