Dierenrijk, 30 kaarten om in te kleuren en te versturen

unnamed0

Van Karakter uitgevers ontvingen wij Dierenrijk, 30 kaarten om te versturen van Millie Marotta. En ik (Claudia) mag daar een review van maken.

Informatie op het internet: Millie Marotta’s Dierenrijk – 30 kaarten om in te kleuren en te versturen bevat 30 ansichtkaarten met prachtige tekeningen uit het Dierenrijk kleurboek die u zelf kunt inkleuren of laten inkleuren door de ontvanger. In de prints combineert Marotta haar voorliefde voor de natuur met tekenen. De kaarten zijn makkelijk uit te scheuren, en worden gedrukt op dik, crème-wit papier zodat ze zonder envelop te versturen zijn. Lezers reageerden enthousiast op Kleur jezelf kalm – Dierenrijk kleurboek: ‘Mag ik jullie even complimenteren met het prachtig uitgevoerde boek: Dierenrijk Kleurboek van Millie Marotta.’ ‘Schitterende tekeningen!!! Door jullie afgedrukt op nou eens echt goed geschikt papier om met kwaliteitskleurpotloden op te kunnen werken.’ ‘Werkelijk het allermooiste en beste kleurboek in de reeks die thans overal wordt uitgegeven.’

Ik zal eerst enkele voorbeelden laten zien:

Mijn eerste indruk is dat het boekje lekker dik en stevig aan voelt. Je hebt een heleboel verschillende platen erin staan. Veel dieren natuurlijk, maar ook veel platen met bloemen en bladeren. Ik zelf ken het grote boek van dierenrijk niet, maar dit nodigt wel uit om eens naar het grote boek te kijken. Ik mis alleen op de achterkant van de kaarten de adresregels om zo het ansichtkaarten effect te creëren zoals voor op het boekje staat.

unnamed4

Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met Faber Castell polychromos en heb daarbij de blenderpotlood van Prismalo gebruikt. Voor de achtergrond heb ik aqua brique van Cretacolor gebruikt. Het kleuren gaat prima op dit papier. Bij de brique’s gebruikt je water , het papier krult iets maar dit is zeker niet storend.

unnamed5

Voor deze bovenstaande plaat heb ik de Derwent Inktense gebruikt, de waterbrush van Caran d’ache en ook de aqua brique voor de achtergrond.  De Inktense doen het super op dit papier wederom, net als de brique’s.

unnamed6

Voor deze plaat heb ik Stabilo, de Staedtler fineliner en de aqua brique’s gebruikt. Ze glijden allebei fantastisch over het papier. Ik kan er dan ook niks verkeerds van zeggen!

Conclusie: Het is een erg leuk boekje met erg leuke, fijne platen. Dieren, bloemen en bomen. Zeer geschikt voor alle materialen zoals de uitgever aangeeft. Alleen zoals ik al aan gaf, mis ik de adresregels op de achterkant. Maar dit is niet storend en zou voor mij geen rede zijn om het boekje niet te kopen. Je kunt de kaart natuurlijk versturen in een envelop en dan heb je de hele achterkant om een boodschap te schrijven. Door de envelop is de kaart meteen iets beschermd tegen het regenachtige Nederlandse klimaat. Als je, zoals ik, nog niet bekend bent met het grote dierenrijk boek, nodigt dit boekje je zeker uit om het grotere broertje te kopen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Dierenrijk, 30 kaarten om te versturen
Illustrator: Mille Marotta
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal kaarten: 30
Afmetingen: 117 mm x 162 mm x 15 mm
ISBN: 9789045209432
Prijs: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij bol.

One thought on “Dierenrijk, 30 kaarten om in te kleuren en te versturen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *