Garden Flowers Alphabet

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

unnamed0

Van Kleurboeken-winkel ontvingen wij het Garden Flowers Alphabet coloring book en daar mag ik (Claudia) een review van maken.

Informatie van het internet: (vrij vertaald) Deze collectie van bloeiende schoonheden bevat sierlijke narcissen om het bepalen van de letter D, orchideeën voor het verbeteren van de letter O, rozen in een mix van een R, en 23 andere bloemrijke letters van het alfabet. Als een extra bonus, een dubbele pagina die is voorzien van een prachtige kant-en-klare bloementuin. 27 zwart-wit illustraties.

Ik zal eerst enkele voorbeelden laten zien:

Mijn eerste indruk is een leuk boekje. Mooi afbeeldingen van de bloemen en onderop staat vermeld welke bloem dat het is en kun je eventueel de bloem opzoeken om zo een voorbeeld te hebben voor het kleuren. Het boekje is dubbel gedrukt en het papier voelt wat grof aan, maar niet storend.  Achterin staan ook nog wat voorbeelden.

unnamed5

Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met Bruynzeel expression en de achtergrond met Staedtler Karat softpastel. Ik heb hierbij ook de blenderpotlood van Prismacolor gebruikt. Het papier is zeer geschikt voor de potloden. Je kleurt er lekker over heen en blenden gaat heel goed. De softpastel gaat ook prima omdat het papier wat grof is. Ik heb deze aangebracht met een wattentip voor het “vlekkerige” effect.

unnamed6

Deze plaat heb ik gekleurd met Staedtler fineliner (oranje/geel), eenTiger Twin marker(rood) en Faber Castell Pitts brush (groen).
De staedtler glijdt niet zo makkelijk over het papier. Denk dat dit komt door het wat grove papier.  De marker is op alcoholbasis en dat gaat weer fijn. Ik heb voor deze gekozen om zo een mooi egaal effect  te krijgen. De pitts doen het ook goed op het papier. Alleen blijf je wel de aanzet steeds zien in de groene blaadjes. Helaas drukken alle 3 de stiften door en kun je de bloem op de andere bladzijde niet meer kleuren.

IMG_2890

Voor deze plaat heb ik staedtler karat softpastel gebruikt. Doordat het papier wat grof is, vlieg je er over heen. Het hecht goed en laat zich goed uitwerken. Zeker een aanrader!

Conclusie: Heel mooi boekje met prachtige bloemen die je naar “echtheid” kunt kleuren. Het papier is uitermate geschikt voor potlood en voor pastel. Ik zou geen stift aanraden omdat het te zeer doordrukt.
Als je van bloemen houdt, zeker een aanrader!

Gegevens van dit boek:
Titel: Garden Flowers Alphabet
Illustrator: Ruth Soffer
Uitgever: Dover Publications Incl.
Aantal pagina’s: 32
Afmetingen: 4x274x199 mm
ISBN: 9780486435954
Prijs: € 6,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Kleurboeken-winkel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *