Arabic Patterns

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

voorkant (2)

Van Kleurboeken-winkel ontvingen wij het boek Creative Haven – Arabic Patterns om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Kleurboeken-winkel hartelijk bedanken.

Informatie van het internet (vrij vertaald): Deze spannende en uitdagende collectie van 31 platen met meetkundige ontwerpen zijn gebaseerd op mooie islamitische patronen van de 19de eeuw. Ingewikkelde illustraties combineerd veelhoeken, sterren, rozetten en andere hoog gedetailleerde vormen. De pagina’s zijn makkelijk uitscheur baar en daardoor gemakkelijk uit het boek te halen om ze te bewaren of op te hangen. Ook zijn de pagina’s enkelzijdig bedrukt. Speciaal ontworpen voor de gevorderde kleurder. Arabic patterns kleurboek en andere Creative haven kleurboeken bieden een uitweg naar een wereld van inspiratie en artistieke vervulling.

Toen ik dit boek kreeg om te reviewen, wist ik niet wat ik er van moest verwachten. Het zag er enorm gecompliceerd uit, en ik had niet het idee dat dit boek iets was voor mij. Toen ik ging bladeren werd dit gevoel alleen maar versterkt. Maar ik vond na wat bladeren 3 platen die me wel heel erg leuk leken. En toen ben ik begonnen met kleuren. Ik moet toegeven dat mijn 1ste indruk totaal verkeerd was! Ik vond dit een geweldig leuk boek, met heerlijke patronen. En er zijn zoveel mogelijkheden om de platen in te kleuren. Ik heb in ieder geval geprobeerd de symmetrie er in te houden.

Ik laat jullie graag een paar voorbeelden zien van de platen in dit boek:

De 1ste plaat heb ik gekleurd met de Faber castell polychromos. Ik vond de potloden lekker kleuren op dit papier. Het pigment kwam er goed op. Ik heb met weinig druk gekleurd, en dat ging goed. Je kon de kleuren goed zien. Ik heb het eindresultaat nabewerkt met de Lyra splender, zo krijgt het wat meer glans, en je egaliseert het pigment.

plaat potlood 1

De 2de plaat heb ik gekleurd met Staedtler triplus stiften. Ik vond de stiften heerlijk kleuren op dit papier. De stiften gingen niet vloeien, en ik vond ook niet dat de inkt werd opgezogen. Het papier voelt lekker dik en stevig aan, en de inkt van de stiften dekte heel mooi. Ook als de inkt droog is, is de kleur nog steeds heel mooi. Helaas drukten de stiften wel door, maar dat is geen probleem. Als je de platen in het boek wil houden kun je er een blanco a4tje onder leggen, en als je het niet erg vind kun je kleurplaat ook uit het boek halen. Met deze manieren hoef je dus geen platen te verliezen. Het boek is enkelzijdig bedrukt, dus de achterkant is al blanco.

plaat stift

De 3de plaat heb ik gekleurd met de Bruynzeel expression colour potloden. Ook deze potloden kleurden goed op dit papier. Bij deze plaat heb ik gekozen om met veel druk te kleuren. Op deze manier was het gelijk dekkend, en bleven er geen kleine witte stipjes meer in een vakje. Ook zijn de kleuren met deze potloden op dit papier met veel druk goed te zien. Ik vind ze ook heerlijk kleuren op dit papier.

plaat potlood 2

Conclusie: Ik was heel blij verrast met dit boek. Je hebt veel mogelijkheden qua inkleuren. Met al die verschillende patronen kun je bijvoorbeeld symmetrisch kleuren, maar ook gewoon wat je zelf wil. Op die manier kun je alle kanten op. Het papier voelt lekker dik en stug aan en het pigment van de potloden komt bij weinig en veel druk goed op het papier. Met stiften kun je prima kleuren in dit boek. Ze drukken wel door, maar met een blanco a4tje er achter, of de plaat uit het boek halen voorkom je dat andere platen sneuvelen. De platen variëren wel qua moeilijkheid. Er zitten ook bij die op het oog heel lastig lijken, en ook platen waarbij je gelijk een patroon ziet om in te kleuren. Dat maakt dit boek zeker heel leuk, en het houd je zeker bezig. Dus, als je opzoek bent naar een boek met leuke, moeilijke en afwisselende patronen is dit zeker een boek voor jou!

Gegevens van dit boek:
Titel: Arabic Patterns
Illustrator: J. Bourgoin
Uitgever: Dover Publications inc.
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 5x279x210 mm
ISBN: 9780486494869
Prijs: € 8,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Kleurboeken-winkel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *