Caran D’ache Pablo kleurpotloden

Cover

Informatie die op internet te vinden is: Caran d’Ache Pablo kleurpotloden zijn voor alle veeleisende gebruikers die op zoek zijn naar kwaliteit en nauwkeurigheid: kunstenaars, illustratoren, ontwerpers, docenten en creatieve mensen. Meerdere manieren om kleur toe te passen op alle media. De zachte en onbreekbare kern heeft een permamente kleur, een superieure dekkracht en een uitstekende, lichtweerstand. De Pablo kleurpotloden hebben een diameter van 3,8 mm, zijn hexagonaal en gemaakt van premium FSC gecertificeerd cederhout. Het kleurnummer en de naam zijn aangegeven op het potlood. Ontwikkeld en geproduceerd in Zwitserland.

Ik heb de doos van 40 stuks, er zijn verschillende verpakkingsformaten. Je hebt o.a. sets van 12, 18, 30, 40, 80 en 120 stuks. De potloden zijn ook los verkrijgbaar wat altijd wel een pluspunt is vind ik, sommige kleuren gebruik je toch vaker dan andere kleuren en dan kun je je favoriete kleuren los bij kopen.

Ik ben begonnen te kleuren. Ik heb eerst een kleine mandala gekleurd uit het enige echte mandalakleurboek om te versturen. De potloden kleurden heel fijn op dit papier. Doordat het zachte potloden zijn, merk je dat de kleurafgifte ook bij weinig druk heel goed is.

SAM_0742

Dit ging heel goed dus nog maar een plaat kleuren, kijken of dit net zo goed gaat, ik koos nu voor het Enige echte dikke dames kleurboek. Dit is heel dun papier, en ik was wel benieuwd hoe de pablo’s hier op zouden kleuren. Echter ook hier op kleurden ze erg fijn. De kleurafgifte was ook hier erg goed, ik heb bij deze wel nabewerkt met een doezelaar en geurloze terpentine. Dit om het geheel toch iets egaler te krijgen, omdat je hier de kleurstrepen erg zag en dit mij toch iets stoorde. Met de geurloze terpentine krijg je een mooi streeploos geheel en de kleuren van de pablo’s vind ik zelf erg mooi.

SAM_0698

Als laatste heb ik nog een kaartje uit de Glossy gekleurd. Ook bij dit kaartje heb ik nabewerkt. Deze keer heb ik nabewerkt met de Derwent blender pen en ook dit werkte heel mooi bij deze potloden. De kleuren komen hierdoor nog mooier uit.

SAM_0738

Conclusie: De Caran D’ache pablo potloden zijn mooie zachte potloden met heldere kleuren. Bij weinig druk geven ze al genoeg kleur af. Je kunt het gekleurde goed nabewerken met bijvoorbeeld een doezelaar en geurloze terpentine of een Derwent blender pen.

Deze potloden zijn in verschillende sets o.a. verkrijgbaar in onze webshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *