De enige echte kleurglossy voor volwassenen nummer 1

SAM_0732

Van uitgeverij BBNC ontvingen wij “De enige echte kleurglossy voor volwassenen” om hier een recensie over te schrijven. Hiervoor onze dank.

Informatie op internet: Het magazine wil je inspireren en informeren over alles wat er mogelijk is rond kleuren voor volwassenen. Daarnaast biedt het je meteen de kans om je creativiteit los te laten op de meer dan 70 prachtige kleurplaten en uitneembare ansichtkaarten in ieder magazine. Aan de eerste editie die sinds 25 september 2015 in de winkel ligt werkten onder anderen illustrator Jan Kruis, kunstenares en illustrator Julia Woning, actrice en presentatrice Kim-Lian van der Meij en actrice Chimène van Oosterhout mee.

Het boek is opgedeeld in een deel met artikelen en een deel met kleurplaten. Voor in vind je enkele artikelen. Deze artikelen vind ik erg summier en had van mij wel uitgebreider gemogen. Het is tenslotte een tijdschrift en geen kleurboek. De artikelen die er in staan had ik zelf wel wat volwassener verwacht. Er wordt in de verschillende artikelen geschreven over het kleuren maar dan gaat het grotendeels over het kleuren door kinderen. Terwijl het toch echt  De enige echte kleurglossy voor volwassenen is. Dit vind ik toch wel een beetje jammer.

Er staan ook een aantal gekleurde voorbeelden in, dit hadden er van mij ook wel wat meer mogen zijn, altijd leuk als inspiratie. Zo staan onze voorbeelden er ook in, bij de advertentie van de Tombow stiften.
Daarnaast denk ik dat naast de interviews best veel mensen verwacht hadden en gehoopt hadden dat hier ook wat kleurtechnieken uit de doeken gedaan werden. Wat handige uitleggen met foto’s. Zodat ook de kleurder van de glossy nog iets op steekt en deze kennis meteen kan toepassen op een van de 70 kleurplaten.

Van de kleurplaten zal ik eerst eens wat voorbeelden laten zien.

Ik heb natuurlijk ook gekleurd in deze glossy. Ik heb eerst gekozen voor een plaat van de dikke dames. Deze heb ik gekleurd met de Faber Castell Pitt pens brush. Deze kleurden fijn op dit papier, echter wat erg jammer is, is dat deze stiften wel doordrukten op het papier. De plaat die er achter zit kun je dus niet meer echt kleuren. Jammer, het zou fijner zijn geweest als er iets dikker papier gebruikt was waar stift niet op doordrukt, dit zou je ook verwachten dat een uitgever als BBNC hier na zoveel kleurboeken ondertussen genoeg ervaring in had.

SAM_0737

Hierna heb ik een van de kaartjes gekleurd met potlood. Ik heb de caran d’ache Pablos gebruikt. Deze potloden heb ik erna geblend met de derwent blender pen. Dit lukte heel goed. De blender pen was heel goed te gebruiken op dit papier. Het papier van de kaartjes is dan ook van een iets dikkere papier kwaliteit dan de papierkwaliteit van de gewone kleurplaten.

SAM_0738

Op de achterkant van de kaartjes heb je ook genoeg ruimte om het adres van de geadresseerde te schrijven en een kort boodschap neer te zetten.  Ik zelf zou het kaartje wel in een envelop doen dit om te voorkomen dat het gekleurde in de regen zou uitlopen. In ons landje heb je helaas toch vaker kans op regen weer.

SAM_0739

Conclusie: De glossy is een leuk tijdschrift, maar ik had er toch meer van verwacht. Als tijdschrift had ik veel meer artikelen verwacht over kleurtechnieken en foto’s van gekleurde platen ter inspiratie. De kleurplaten hadden van mij wel wat minder gemogen. Het is natuurlijk leuk om kleurplaten te hebben maar daar zijn genoeg keuzes qua kleurboeken voor. De kleurglossy had van mij boordevol informatie van technieken en tips mogen staan.

Gegevens van de kleurglossy:
Titel: De enige echte kleurglossy voor volwassenen
Uitgeverij: BBNC uitgeverij en uitgeverij Personalia
Verschijningsfrequentie: 6 x per jaar
Losse prijs: € 8,95
Abonnementsprijs: € 49,50 per jaar.

De enige echte kleurglossy voor volwassenen is verkrijgbaar, waar ze tijdschriften verkopen of bij Alles voor kleuren.

2 thoughts on “De enige echte kleurglossy voor volwassenen nummer 1

  1. Bedankt voor jullie eerlijke review, ik heb hem teruggelegd omdat ik het inderdaad tegen vind vallen dat er niet of nauwelijks kleurtechnieken worden uitgelegd. Vind de prijs voor een glossy ook aan de hoge kant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *