Snowflake Designs

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

61XLJOjQAML._SX258_BO1,204,203,200_

Van Kleurboekenwinkel ontvingen wij het boek “Creative Haven – Snowflake Designs” om uit te testen en hier een recensie over te schrijven. We willen Kleurboekenwinkel natuurlijk heel erg bedanken hiervoor.

Sf2

Informatie die op het internet te vinden is (vrij vertaald): Gebasseerd op de foto’s van W.A. Bentley, deze storm van designs biedt ons 31 perfect gemaakte illustraties van natuurs meest wonderbaarlijke creatie, net als individuele vlokken en in stormen. De pagina’s zijn geperforeerd en enkelzijdig bedrukt zodat ze makkelijk uitscheurbaar zijn en makkelijk in te lijsten. Speciaal ontworpen voor de gevorderde kleurder. Snowflake designs en andere Creative Havens kleurboeken bieden een uitweg naar een wereld vol inspiratie en  artistieke ingeving.

Ik mocht een review van het kleurboek Snowflake Designs schrijven. Ik had geen idee wat ik hiervan kon verwachten. Maar toen ik het doorbladerde, bleken het allemaal, zoals de titel ook zegt, sneeuwvlokken te zijn. En zoals echte sneeuwvlokken, is er geen één hetzelfde. Er staan dus allemaal verschillende patronen sneeuwvlokken in, zowel grote als allemaal kleintjes. Gelukkig staat er voorin een voorbeeld in. In eerste instantie zou ik persoonlijk niet weten, hoe zo’n sneeuwvlok te kleuren. Maar als je eenmaal aan het kleuren bent, kun je hele leuke effecten creëren.

Ik zal eerst enkele voorbeelden laten zien.

De eerste kleurde ik met Spectrum Noir markers. Deze markers drukken altijd door, maar dit is in dit boek gelukkig geen probleem omdat de pagina’s enkelzijdig gedrukt zijn. De markers kleuren ook erg fijn, zeker omdat ze nagenoeg niet gaan vloeien als je het papier raakt.
Sf3

De tweede snowflake heb ik met Spectrum Noir potloden gekleurd en gedoezeld (uitgewreven met terpentine) De potloden gaven het pigment niet heel makkelijk af op dit papier. Maar in dit geval vond ik dit niet storend, omdat een sneeuwvlok gerust iets “zachter” gekleurd mag zijn. Het doezelen daarentegen ging wel heel erg soepel.

Sf4

De derde heb ik, met een heel fijn penseeltje, geschilderd met Brevillier’s CretaColor Aqua Brique. Het schilderen op zich ging erg prettig op dit papier. Wel vind ik de kleuren iets te “hard”, voor een sneeuwvlokje. Maar dit was ook erg leuk om te doen.

Sf5

Conclusie: Het is een apart maar erg leuk boek. Er staan heel veel verschillende patronen van sneeuwvlokken in, zowel klein als groot. Het papier pakt de kleurmaterialen goed op. En een groot pluspunt vind ik, dat alle pagina’s enkel gedrukt zijn en door een perforatierand er makkelijk uit te scheuren zijn.

Gegevens van dit boek:
Titel: Snowflakes designs
Auteur: A.G. Smith
Uitgever: Dover Publications
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 6 x 279 x 210 mm
ISBN: 9780486791852
Prijs: € 8,95

Dit boek is verkrijgbaar bij kleurboekenwinkel.

One thought on “Snowflake Designs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *