Creatief kleurblok Steden

steden

Van uitgeverij Edutrix kregen we het Creatief kleurblok Steden om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Edutrix natuurlijk bedanken.

Achterkant boek

Informatie van het internet: Creatief kleurboek voor volwassenen met 48 gedetailleerde kleurplaten, eenzijdig bedrukt. Thema Steden.
Laat je inspireren en ontdek je natuurlijke creativiteit met deze prachtige tekeningen van stadsgezichten om in te kleuren. In dit originele en unieke kleurblok voor jong en oud vind je 48 gedetailleerde kleurplaten om in te kleuren. Daarna kun je hem uitscheuren, bewaren of ophangen.

Toen ik dit boek opgestuurd kreeg heb ik het gelijk even doorgebladerd. Het lijkt in eerste instantie op een boek, maar als je hem openslaat dan is het een blok. Er staan vele soorten platen in met het thema steden. Sommige zijn priegelig en/of moeilijk, en er zitten er ook wel platen bij die wat makkelijker zijn. Ik zal jullie gelijk wat voorbeelden laten zien.

De 1ste plaat heb ik gekleurd met stiften, ik heb de Staedtler triplus color gebruikt. Ik vond dat de stiften heerlijk kleurden op het papier. De inkt vlekte niet en werd ook niet opgezogen. Ik vond dat de inkt lekker werd opgenomen, en ook de kleuren kwamen goed uit op dit papier. De stiften drukken wel door, maar doordat de platen enkelzijdig bedrukt zijn is dit niet erg. Ook kun je er voor kiezen om er een blanco a4tje tussen te doen, of de plaat er uit te scheuren.

De 2de plaat heb ik gekleurd met potloden, de Bruynzeel expression color. Ik vond dat de potloden heerlijk kleurden op dit papier. Ik heb er voor gekozen om de kleur goed dik aan te leggen, dan was het resultaat het mooiste. Er kwam ook wel voldoende pigment op het papier met weinig druk, maar ik vond met meer druk mooier.

Steden potlood

De 3de plaat heb ik ook gekleurd met potloden, de Faber castell polychromos. Bij deze plaat wilde ik jullie laten zien hoe je met weinig druk ook een mooi resultaat krijgt. Ik zelf ben tevreden. Het potlood kleurde heerlijk op dit papier, en het pigment werd goed afgegeven.

plaat potlood 2

Conclusie: Ik vind het idee van een blocnote leuk! Er staan veel soorten platen in met het thema steden, van wat makkelijkere platen, tot best wel moeilijk en gedetailleerd. Dit boek was buiten mijn comfort zone, en heb er ook een poosje in zitten te bladeren. Maar vooral uitvogelen wat ik ging kleuren en hoe. Ik vond het uiteindelijk goed te doen, en heb leuke platen gekleurd. Met stiften kleurde dit papier goed, alleen drukken de stiften door. Dit is echter geen probleem, want alle platen zijn enkelzijdig bedrukt. Als je in het blokje wil kleuren zou ik wel een blanco a4tje onder leggen. Ook met potloden kleurde het papier goed. Ik heb met veel en weinig druk makkelijk kunnen kleuren. Ook met weinig druk krijg je een leuk resultaat. Ik vond echter het gebruik van mijn blenderpotlood tegenvallen in dit blok, daarom heb ik er voor gekozen om deze niet te gebruiken. Al met al ben ik heel tevreden over het papier, en dit blok. Hij kleurt fijn, en het is een fijn formaat. Door het karton onderin kun je hem ook op schoot leggen te kleuren. Dit thema was echter niet mijn ding. Maar als jij wel van het steden thema houdt is het een leuk en gevarieerd blok!

Gegevens van dit boek:
Titel: Creatief kleurblok Steden
Uitgeverij: Edutrix
Aantal pagina’s: 48
Afmetingen: 10 x 210 x 210 mm
ISBN: 9789490280444
Prijs: € 9,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar in onze webwinkel.

One thought on “Creatief kleurblok Steden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *