Mandala kleuren voor volwassenen

cover

Van Uitgeverij Deltas ontvingen wij dit boek om er onze recensies over te schrijven. Hiervoor onze hartelijke dank.

Info via het internet:
Mandala’s vormen een ideaal hulpmiddel om even te ontsnappen uit de alledaagse drukte. Gun jezelf af en toe een moment van rust, kies de mandala die je op dat moment het meest aanspreekt en laat je creativiteit de vrije loop met deze prachtige, gedetailleerde kleurplaten op kwaliteitspapier. Daarna kun je de mandala’s eventueel uitscheuren om op te hangen of cadeau te geven.

Dit Mandala boek bevat 36 mooie diverse mandala’s. Ze zijn enkelzijdig gedrukt dus je kunt er met alle materialen in werken. Zelf vind ik dat altijd echt een pluspunt. Het is een mooi groot boek met platen van 28 x 28 cm die als je klaar bent makkelijk eventueel uit het boek te scheuren zijn door de perforatierand.

Enkele voorbeelden:

Het papier is van erg goede kwaliteit. Mijn eerste plaat heb ik daarom ook gekleurd met de BIC mark-it stiften. Dit zijn stiften op alcoholbasis en ze drukken dus altijd door. Maar met enkelzijdig bedrukt papier is dat geen enkel probleem. De stiften vloeiden niet over de rand en het papier blijf goed.

gekleurd 1

Bij de volgende mandala heb ik gebruik gemaakt van de Koh i noor polycolor potloden. Ik heb gekozen voor 2 kleuren blauw en 2 kleuren paars. Deze potloden kleurden prima op het papier. Het is mooi glad dus de potloden vulden mooi op. Heb daarom ook geen gebruik gemaakt van een blender of doezelaar wat natuurlijk altijd nog kan als je een gladder effect wilt hebben.

gekleurd 2

Nu wilde ik toch ook een mandala maken met iets meer fijne details. Er staan erg veel verschillende keuzes in dit boek. Mijn keuze is gevallen op een mandala die ik kon kleuren met de Stabilo 88 en de Steadtler Triplus. Ze drukken niet door het papier, ondanks dat ik best donkere kleuren heb gebruikt. Deze fineliners kon ik goed gebruiken om de kleine blaadjes in te kleuren.

gekleurd 3

Als laatste voorbeeld heb ik er nog een gemaakt met de Derwent inktense potloden in combinatie met de waterbrush. Het is met water altijd afwachten hoe het papier zich houd. Het papier bolde eerst iets op maar nadat het was opgedroogd was het weer mooi glad. Dus ook dit gaat erg goed in dit boek.

Gekleurd 4

Conclusie: Mooi groot boek met enkelzijdige platen in diversen designs met en zonder zwarte achtergronden. Door de perforatierand makkelijk eruit te halen. Wel voorzichtig met omslaan van de pagina’s zodat het niet al iets inscheurt. Met alle materialen te gebruiken. En voor elke kleurder volop keuze. Ik heb in ieder geval genoten van dit mooie boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mandala kleuren voor volwassenen
Uitgeverij: Deltas centrale uitgeverij
Aantal pagina’s: 72
Afmetingen: 279 x 280 x 10 mm
ISBN: 9789044744224
Prijs: € 12,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar in onze webshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *