Kaleido Color

Informatie die op internet te vinden is: De tekeningen in dit blok krijgen een prachtig caleidoscopisch effect als je ze inkleurt. Kies allemaal felle kleuren die mooi contrasteren met de zwarte achtergrond of experimenteer met tinten die dicht bij elkaar liggen. Ga je ervoor om elk detail anders in te kleuren of maak je liever grote kleurige vlakken? Het resultaat zal hoe dan ook verbluffend zijn!

Van uitgeverij Deltas kregen we dit boekje toegestuurd om te recenseren. Hiervoor onze dank.

Ik had dit boekje al vaker in de winkel gezien en vond dit wel leuk, maar dacht altijd dat dit vrij makkelijk kleuren was door de zwarte achtergrond, en dat dit hierdoor geen uitdaging zou zijn. Maar ik zat mis. Want wat is dit een leuk boekje. Ik ben verkocht. Door de zwarte achtergrond komt je kleurplaat er heel anders uit te zien. De zwarte achtergrond voegt echt iets extra’s toe aan de kleurplaat.
De platen zijn niet te groot waardoor je er niet te lang er over doet wat ook wel eens fijn is. Ik denk dat dit boekje ook voor veel mensen fijn is, die onderweg kleuren het is een niet zo’n groot formaat (20 bij 19 cm) waardoor je hem makkelijk in je tas meeneemt.

De kleurplaten zijn ook makkelijk uitscheurbaar, waardoor je met meerderen tegelijk kunt kleuren of je platen na kleuren makkelijk kunt ophangen of inlijsten.

Ik ben begonnen te kleuren met stabilo stiften en dit kleurt fijn. De kleuren drukken niet door, echter door de eenzijdige bedrukking zou dit niet eens erg zijn geweest. Echter door het mooie dikke papier heb je van doordrukken geen last.


Daarna nog een met staedtler triplus stiften, om te kijken of deze ook niet doordrukten en ook deze drukten niet door, dus ik denk dat de kans dat stiften doordrukken bij dit boekje klein is.

Hierna nog een plaat met potloden gekleurd. Ik had verwacht dat dit, door de zachtere kleuren, minder mooi zou zijn, echter ook dit, ziet bij de zwarte achtergrond heel mooi uit.

Dit boekje is zeker een hele goede aanrader. En zeker voor deze prijs kun je je hier niet aan verkopen.

Gegevens:
Naam: Kaleido Color
Uitgeverij: Deltas uitgeverij
ISBN: 9789044733181
Prijs: € 5,95

Kaleido Color is o.a. te koop bij bol.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *