Tangle Wood

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

Cover

Van Uitgeverij Search Press ontvingen wij dit boek om er onze recensies over te schrijven. Onze hartelijke dank hiervoor.

Informatie via het internet (vrij vertaald): Kom binnen en ontdek een magische plaats vol met woodland creaties. Objecten van mysterieuze bomen, planten en beesten. In elke plaat zit iets verstopt om te zoeken en te kleuren. Onder de maan of in het bos overal zit wel iets waar je je creativiteit kwijt kunt. Teken of doodle in de open ruimtes in het boek. Het is tijd om los te gaan… in Tangle Wood.

Wat me gelijk opviel aan dit mooie boek was dat de kwaliteit van het papier echt mooi is en het zit goed gebonden in het boek Het papier is niet spierwit wat ik persoonlijk altijd erg mooi vind. Nu eens even kijken wat de kleurmaterialen erop doen.

Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met Bruynzeel pastel potloden. De uilenplaat uit dit boek leende zich daar echt voor. Het papier is voor pastelpotloden erg goed te doen omdat het een iets ruwe structuur heeft. De pastel hecht daarom goed aan het papier.

pastelpotloden

Als een plaat met pastelpotloden klaar is, altijd even behandelen met fixatiespray zodat de pastel niet meer afgeeft.

Er staan veel leuke diversen platen in zoals ik hieronder even laat zien. De keuze is dus groot genoeg.

De volgende plaat is gekleurd met de Faber Castell Polychromos. Deze potloden kleurden goed op het papier. Mede doordat het iets ruwer papier de pigmenten goed vasthoud. Blenden was niet nodig bij deze potloden. Ook bij iets meer druk blijft het papier goed.

gekleurd2

Nu nog de test met de stiften om te kijken of dat in dit boek gebruikt kan worden. Ik heb daarvoor de steadtler triplus gebruikt en de stabilo 88. Die zijn uitermate geschikt voor de fijnere platen in dit boek. Ook dit gaat goed en de stiften drukken niet door. Het kleurt goed en de stiften lopen niet uit.

stift

Voor in het boek staat nog een pagina met items die overal in het boek zijn verstopt. Ze zitten verstopt in de platen.

voorbeeldjes

Conclusie: Erg mooi boek met papier van goede kwaliteit. Je kunt er diverse kleurmaterialen goed in gebruiken. Er is ook nog ruimte om zelf wat te tekenen of tekeningen aan te vullen. Zoek de items in het boek die aangegeven staan. Een aanrader dus voor vele uren kleurplezier.

Gegevens van dit boek:
Titel: Tangle Wood
Illustrator: Jessica Palmer
Uitgeverij: Search Press Ltd
Aantal pagina’s: 80Afmetingen: 222 x 222 x 6 mm
ISBN: 9781782213536
Prijs: € 10,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

One thought on “Tangle Wood

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *