Mijn geheime tuin Speciale editie

SAM_0705

Van uitgeverij THOTH kregen we het boek “Mijn geheime tuin Speciale editie” om uit te testen en onze bevindingen in een recensie te zetten. Hiervoor willen we uitgeverij THOTH natuurlijk hartelijk bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Voor alle fans van Johanna Basford’s geliefde kleurboeken Mijn geheime tuin en Het betoverde woud. Deze speciale kunstenaarseditie, op karton gedrukt, bevat de 20 mooiste tekeningen uit Mijn geheime tuin op posterformaat, om in te kleuren en daarna in te lijsten.

Toen ik dit boek in handen kreeg was ik erg benieuwd naar de kwaliteit van dit papier. Ik vond het al erg mooi dat dit boek groter was dan de gewone versie van Mijn geheime tuin. Er staan 20 tekeningen in die je ook tegenkomt in de gewone versie van Mijn geheime tuin, maar door dat dit op zo’n mooi dik papier gedrukt is, is het weer een leuke uitdaging om deze in te kleuren.
Het papier is van dezelfde dikte als de kaarten van mijn geheime tuin en het betoverde woud.

Ik zal jullie eerst wat voorbeelden laten zien uit het boek:

Ik ben begonnen te kleuren met potloden, en heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Deze kleurden voor mijn gevoel toch ietwat stroef op dit papier. Ik heb alles daarna ook gedoezeld met de Derwent blenderpen en een gedeelte met een doezelaar en geurloze terpentine. Beiden methodes gingen erg goed op dit papier. Ondanks dat het kleuren wat stroef ging met deze potloden was het resultaat wel goed.
SAM_0712

Hierna heb ik een plaat uitgezocht om te kleuren met de Tombow ABT dual brush pens. Deze stiften hebben een kwastpunt en een fineliner punt. Ik heb de hele fijne stukjes gekleurd met de fineliner. De rest heb ik met de kwastpunt gekleurd. Dit ging allemaal erg fijn. De inkt werd mooi opgenomen en liep ook niet uit en door het dikke papier drukt de inkt ook niet door.

SAM_0707

De platen zijn enkelzijdig bedrukt en zijn dus uitscheurbaar. Dit heb ik natuurlijk ook uitgeprobeerd. En het ging in het begin een beetje moeilijk maar zodra je een beginnetje hebt gaat het uitscheuren heel goed. En door dat hij enkelzijdig gedrukt is, kun je hem na kleuren en uitscheuren ook mooi inlijsten of bijvoorbeeld weggeven. Daar zijn dit echt wel kleurplaten voor.

Conclusie: Het boek is een mooie aanvulling op de andere boeken. Door de mooie dikke papierkwaliteit kun je hier met allerlei materialen inwerken, dus ook met materialen die in het gewone boek van de geheime tuin niet gebruikt kunnen worden. De Faber Castell Polychromos kleurden ietwat stroef echter de weergave was wel mooi hiervan en dat is wat telt. Stiften kleurden ook erg mooi op dit papier, en door de dikke papierkwaliteit, bijna karton, drukt het ook absoluut niet door.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mijn geheime tuin Speciale editie
Illustrator: Johanna Basford
Uitgeverij: THOTH uitgeverij
Aantal kleurplaten: 20
Afmetingen: 251 x 330 x 12 mm
ISBN: 9789068686852
Prijs: € 16,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar in onze webshop en bij Kleurenenzo.

One thought on “Mijn geheime tuin Speciale editie

  1. Hij gaat op mijn lijstje… lijkt me erg handig om ze te kunnen inlijsten. Nu vind ik dat zonde om in boeken te knippen/scheuren. Mooi review weer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *