Derwent Inktense potloden

coverInfo op het internet:
Derwent inktense potloden zijn krachtige wateroplosbare inkteffect kleurpotloden.
Voor schets en intensief kleuren. Breng de kleur puur op en was deze later uit met water.
Het effect lijkt op gewassen inkt. Na droging is het watervast en kan er gewoon overheen gewerkt worden. Er zijn in totaal 72 kleuren verkrijgbaar.

De inktense is een prachtig potlood met, zoals de naam al zegt,een prachtig resultaat dat lijkt op inkt.
Ik persoonlijk kleur erg graag met wateroplosbare potloden maar toen ik voor het eerst met de Inktense kleurde was er toch wel een groot verschil wat betreft de kleurafgifte en de opvallende sterke tinten.

De mandala hieronder heb ik met de Inktense gekleurd je hebt er echt maar heel weinig potlood voor nodig bij de aanzet om er al veel kleur van te krijgen. Ik heb de waterbrush gebruikt maar met een gewoon penseeltje kan het natuurlijk ook.

mandala 1

Het voordeel van deze potloden zijn dat als ze opgedroogd zijn ze dus ook werkelijk droog zijn. Ook met water kun je er niks meer aan veranderen. Het fijne daarvan is, dat als het droog is, je wel weer met een andere kleur er op kunt en het weer verder kan bewerken. Je werkt dan in laagjes.

Omdat aan de kleuren van de potloden zelf niet echt goed de intense kleuren zijn te zien, is het erg handig om er een kleurenkaart bij te hebben. Zodat je even via de kaart het betreffende potlood erbij kan pakken. De potloodpunten zijn donkerder dan de kleuren die ze afgeven met water.

kleurkaart

Als je ze vaker gebruikt dan gaat dat natuurlijk automatisch en heb je de kaart niet meer nodig.
Het witte potlood dat erbij zit is erg fijn om, als je iets te donker vind na opdroging, even aan te zetten op die donkere plekken. Je krijgt dan een mooi licht effect op je tekening.

Bovendien zit er in de grotere dozen ook nog een extra potlood.
Dit potlood heet een “outliner”.
Met deze outliner kun je patronen natekenen over de randen zodat als je kleurt het natte pigment niet over die lijnen loopt.

Ook op de volgende mandala, gemaakt door mijn collega, zijn de prachtige felle kleuren te zien.

mandala2

De inktense zijn al te verkrijgen in een blister van 6 stuks of een doosje van 12 stuks.
De grootste verpakking is 72 stuks en die zijn verkrijgbaar in blik maar ook in een mooie Derwent kist. Bovendien zijn de potloden ook los te koop, dus ook erg handig, mocht er een kleur eerder op zijn dan de andere.

doos

Kortom een prachtig potlood met verrassende kleurafgifte, zeer intense kleuren die tevoorschijn komen bij aanraking met water. Makkelijk uitveegbaar en zuinig in gebruik. Probeer ze zelf eens het effect is echt in(k)tens.

Deze potloden zijn o.a. verkrijgbaar bij Kunstburg.

5 thoughts on “Derwent Inktense potloden

    1. Deze kunnen ook in kleurboeken gebruikt worden. 😉 In sommige boeken gaat het wat beter dan in andere maar deze kun je goed in de verschillende kleurboeken gebruiken.

    1. Dit kan dus in heel veel boeken gebruikt worden. Zolang het papier een beetje goede kwaliteit is kun je deze potloden gewoon gebruiken. Je gebruikt wel water maar dit is niet heel veel. Hierdoor wordt het papier natuurlijk niet door en door nat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *