Staedtler pigment liners

Product

Van Goedkoopstehobby ontvingen wij een setje Staedtler pigment liners om uit te testen en onze bevindingen in een recensie te zetten. Hiervoor willen we Goedkoopstehobby natuurlijk hartelijk bedanken.

Informatie die op internet te vinden is: Staedtler Fineliner Pigment Liner met een uit metaal gevatte punt, gepigmenteerde inkt op waterbasis, licht en waterbestendig, metalen clip, kleur zwart, etui van 6 stuks (0,8mm – 0,5mm – 0,3mm – 0,2mm – 0,1mm – 0,05mm)

  • om te schetsen, te tekenen en te schrijven.
  • in metaal gevatte punt.
  • gepigmenteerde, documentechte inkt.
  • lichtecht en waterbestendig.
  • zwart.
  • deze Staedtler fijnschrijver voldoet aan de iso14145-2 norm.
  • verpakt per set.

Alle diktes

Toen ik deze fineliners mocht reviewen was ik ontzettend blij. Omdat ik graag teken, wil ik natuurlijk tekenpennen gebruiken die me goed liggen. Doordat ik deze mocht testen kom ik er achter welke pennen me goed liggen. En graag deel ik mijn bevindingen met jullie.

vergelijking 1

Ik ben begonnen met de verschillende maten en diktes op te schrijven. Ook leek het me leuk om de Sakura pigma micron te vergelijken met de Staedtler pigment liners.

Ik heb van beide merken dezelfde maten pennen, dus het vergelijken kon goed. Ik kwam er al vrij snel achter dat mijn voorkeur uit gaat naar de Staedtler pigment liners. Ik vind dat ze prettiger vasthouden, en ze vloeien niet. Ook zitten ze in een hele handige verpakking. Als je ze neerzet kun je zo de pennen gemakkelijk in en uit het doosje halen. Zelf vind ik dat ook helemaal top!

handige verpakking

Nadat ik de vergelijking had gemaakt, ben ik gelijk gaan tekenen. Ik heb een soort van bloem gemaakt, in een cirkel. Die cirkel heb ik versierd met de tangle Dragonair. Ik vond de pennen heel lekker tekenen op dit papier. Ze vloeiden niet, en ze hebben een goede houvast. Daardoor kreeg ik geen last van kramp. Ikzelf vind ze heerlijk tekenen!

Vb tangle

Ik heb de tekening ingekleurd. Ik heb gekozen voor de Faber castell potloden. Ik vond het goed inkleuren, ook gaf de inkt niet af. Daarna heb ik de kleuren geblend met het blenderpotlood van Koh i noor. Dit ging ook goed! De inkt gaf niet af. En dit gebeurde wel bij de Sakura micron pennen. Ook dit is voor mij een groot pluspunt. Het is nogal zonde als je zelf tekent, en daarna je tekening kleurt, dat de inkt van de pennen door de potlood heen komt.

resultaat 1     resultaat 2

 

Conclusie: Ik ben super enthousiast over deze tekenpennen. Ze liggen lekker in de hand, en daardoor krijg ik geen kramp. Ze vloeien niet, en geven ook geen vlekken. Als het droog is kun je het geheel goed inkleuren, en zelfs afwerken met een blenderpotlood, zonder dat de inkt af geeft. Ook vind ik de verpakking ideaal, op deze manier kun je ze gemakkelijk pakken, en weer terug zetten. Dat vind ik prettig omdat ik dan het overzicht beter houd. De diktes van de fineliners zijn ook goed. Van heel dun, naar dik. Op deze manier kun je divers werken. Van de kleine details, tot het inkleuren van vlakken is mogelijk. Ik ben blij dat ik ze heb mogen reviewen, want ik ga over naar de Staedtler tekenpennen. Ik vind ze heel fijn tekenen. Ik ben verkocht!

Deze pennen zijn te koop bij de Goedkoopstehobby en kosten daar € 8,09.

One thought on “Staedtler pigment liners

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *