Overtrekkleurboek

Voorkant

Van uitgeverij De Lantaarn bv. ontvingen wij het Overtrekkleurboek om uit te testen en onze bevindingen in een recensie te omschrijven. Hiervoor willen we de Lantaarn natuurlijk bedanken.

Informatie die te vinden is op het internet: Een prachtig boek boordevol patronen en figuren om over te trekken en in te kleuren. Inclusief 20 vellen overtrekpapier om tekeningen met een schitterend glas-in-loodeffect te maken.

Inhoud

Toen ik dit boek mocht reviewen was ik heel blij. Ik had het al een paar keer voorbij zien komen, en was heel erg benieuwd naar dit boek. Ook had ik gezien, dat er net als ik, meer mensen wilden weten wat dit voor een boek was. Veel plezier met deze review, en hopelijk hebben jullie er veel aan.

Allereerst wil ik jullie wat voorbeelden laten zien:

Voor de eerste kleurplaat heb ik gekozen voor de hertjes, deze sprak mij heel erg aan, en leek me heel leuk om in te kleuren. Zoals jullie weten is dit een overtrek / kleurboek. Er zitten achterin het boek allerlei overtrek vellen. Deze zijn met of zonder opdruk. Ik wist niet goed wat ik hier mee aan moest, dus ik heb even gegoogeld, en daar vond ik iets. In dat voorbeeld moest je een patroon op het overtrek papier tekenen, of overtrekken uit het boek. En dan het overtrekpapier op de plaat leggen, en dan met potlood erover gaan. Daarna kleur je het in, en krijg je een motiefje.

overtrekpapier    Vb overtrekpapier

Ik vond dit echter geen succes, en toen bedacht ik dat je er ook prima zelf in kan tekenen. Dit lukte heel erg goed. Ik heb een Sakura pigma micron fineliner van bruynzeel gebruikt. Deze drukte helemaal niet door, en gleed moeiteloos over het papier. Ik was heel blij met het resultaat.

Zentangle vb

Daarna heb ik de kleurplaat even laten drogen, en ben ik begonnen met inkleuren. Ik heb bij deze plaat gekozen voor het keverblik van Bruynzeel. Ik had hier nog nooit mee gekleurd, en wilde deze even proberen. Ik vond echter dat dit niet goed wilde, naar mijn idee kwam het pigment niet lekker op het papier. En ik was er heilig van overtuigd dat dit boek niet geschikt was voor potloden.
Plaat potlood

Maar ik wilde het boek ook niet meteen afschrijven, dus ik heb nog een plaat uitgezocht met kleine afbeeldingen. Die had ik wel snel gevonden, taartjes en cakejes. Ik heb toen mijn Bruynzeel expressions erbij gepakt. Toen ik begon te kleuren merkte ik al snel dat deze potloden wel goed kleurden in dit boek. Ook gleden de potloden makkelijk over het papier. Het pigment kwam er goed op, ook bij minder hard drukken. Ook wilde het goed blenden door middel van het blenderpotlood van Koh i noor.

Vb bryunzeel expressions

En als laatste heb ik ook de Faber castell polychromos uitgeprobeerd. Ook met deze potloden wilde het goed kleuren in dit boek. Ze gleden goed over het papier, en er is goed pigment op het papier te krijgen, zelfs met weinig druk. Deze plaat heb ik afgewerkt met het splender potlood van Lyra.

Vb faber castell

Voor mijn kleurplaat met stift heb ik gekozen voor een dame met een mooie jurk. Ik heb mijn Staedtler stiften gebruikt. Ik vond deze stiften heerlijk kleuren in dit boek. Ze gleden heel mooi over het papier, en vloeiden/ vlekten niet. Ook drukte het papier niet door. Dat is sowieso voor de mensen die graag met stiften kleuren wel een voordeel.

Plaat stift

Conclusie: Ik heb dit boek met plezier gereviewd, er staan vele leuke tangles in. Ook kan ik hier veel inspiratie uit halen om te tekenen. Wel kwam ik er achter dat niet alle potloden lekker kleuren in dit boek. Ik was er zelfs eerst van overtuigd dat potloden niet konden in dit boek. Maar voordat ik die conclusie ging maken, heb ik eerst mijn andere potloden getest, en het bleek wel te kunnen. Bij mij vond ik de kleurpotloden van het Keverbik flink tegenvallen, maar de Faber castell en de Bruynzeel expressions wilden juist wel heel goed. Het papier is lekker dik. Je kan er goed met stiften inkleuren, maar ook kun je er zelf in tekenen met een fineliner. Beide keren drukte het bij mij niet door. Ook vond ik dat het papier de inkt niet opzoog, of dat het ging vloeien. Ik ben zeer enthousiast. Ik zal het zeker vaker gebruiken, voor het tekenen staat er veel inspiratie in. Als je van tekenen en kleuren houd is dit zeker een leuk boek! Ik vond maar 1 heel groot minpunt (mijn mening). Ik ben er zelf absoluut geen voorstander van dat er al een deel van het boek is ingekleurd op voorhand. Ik had liever gezien dat het boek gewoon blanco was, met alleen de platen.

Gegevens van het boek:
Titel: Overtrekkleurboek
Auteur: Felicity French
Uitgeverij: RuitenbergBoek B.V.
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 210 x 297 x 11 mm
ISBN: 9789461885081
Prijs: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

 

 

One thought on “Overtrekkleurboek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *