Het huis van de tijd

1

Van uitgeverij A.W. Bruna ontvingen wij het boek Het huis van de tuin van Daria Song om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we A.W. Bruna natuurlijk hartelijk bedanken.

2

Informatie die op internet te vinden is: De internationale bestsellers van Daria Song laten lezers van alle leeft ijden wegdromen in verhalen geïnspireerd door de magie van een oude koekoeksklok. Laat je fantasie de vrije loop in de werelden van de fee en het meisje, met gedetailleerde tekeningen om zelf in te kleuren.
In Het huis van de tijd komt de fee uit de koekoeksklok om middernacht naar de grotemensenwereld. Ze verbaast zich erover hoe groot alles is in de wereld van het meisje, van de gordijnen tot de kroonluchter tot de mystieke roeiboot die haar meeneemt op een magisch avontuur. Alles wat ze aanraakt wordt betoverd. Tot de ochtend weer aanbreekt, en het meisje zich afvraagt wat er allemaal in haar kamer is gebeurd terwijl ze sliep. 

Ik mocht een recensie schrijven van het kleurboek Het huis van de tijd. Zoals op de kaft beschreven is het inderdaad een magisch verhaal en kleurboek ineen.
Een paar maanden terug, heb ik een recensie van het vorige boek, De tuin van de tijd mogen schrijven. Over dit boek was ik al erg verrast en daarom ook erg blij dat ik dit boek mocht recenseren.
In dit boek, gaat het verhaal eigenlijk verder. Het gaat over een fee die in een klok leeft en in dit boek komt zij de klok uit en gaat op onderzoek in de meisjes kamer…… Het verhaal wordt door het hele boek aan de hand van een beetje tekst en veel tekeningen, die prachtig gekleurd kunnen worden, verteld. Dus erg leuk voor zowel jong als oud en zeker samen denk ik (moeder,vader of opa, oma en kind).

De eerste plaat heb ik met Spectrum Noir markers gekleurd. Deze drukken door, maar daarom heb ik bewust deze kleurplaat hiermee gekleurd, omdat op de achterzijden geen tekeningen stonden. Dit gaf op zich dus geen problemen. Jammer dat dit verder niet gaat in dit boek, want ze kleuren fantastisch. Het papier slurpt geen inkt op, dus de markers vloeien amper uit.

3

De tweede kleurplaat zat en stukje verder in het boek. De fee heeft hier wat spulletjes meegenomen voor op de meisjes kamer. Deze spulletjes kleurde ik met Stabilo 68 stiften. Ook deze kleurde erg prettig op het papier. Niet stroef en gleden lekker over het papier heen. En ze drukken niet door.

4

De derde kleurplaat heb ik met Faber Castell Polychromos gekleurd. Ook de potloden kleurden eg fijn op dit papier. Mijn ervaring is vaak dat óf stiften óf potloden net iets fijner kleuren op papiersoorten. Maar in dit boek maakt het niet uit welk materiaal je gebruikt. De kleine details heb ik wel met Stabilo 88 fineliners gekleurd, dit vond ik mooier tot zijn recht komen. De achtergrond heb ik met Reeves Pastelkrijtjes uitgewreven. Ook het krijt pakte moeiteloos op het papier.

5

Conclusie: Het is net als het huis van de tuin, een prachtig kleurboek met een mooi verhaal erin. Er zitten kleurplaten in, waar de tekening wat groter/grover is, maar ook kleurplaten met priegelwerk. Het verhaal wordt door het hele boek heen verteld, door een beetje tekst en verder duidelijk gemaakt door de prachtige tekeningen. Ook zitten er nog enkele opdrachten in, zoals de sleutel van het Huis van de tijd te zoeken……

Een boek waar jong en oud, urenlang plezier mee kunnen hebben.

Gegevens van het boek:
Titel: Het huis van de tijd
Illustrator: Daria Song
Uitgeverij: A.W. Bruna
Aantal pagina’s: 84
Afmetingen: 250 x 250 x 10 mm
ISBN: 9789400506596
Prijs: € 12,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

One thought on “Het huis van de tijd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *