Staedtler Karat Softpastelkrijtjes

unnamed1

Van Goedkoopstehobby ontvingen wij deze Karat softpastelkrijtjes 12 stuks  om uit te testen en ik (Claudia) mag daar een review van maken. We willen Goedkoopstehobby hier natuurlijk hartelijk voor bedanken.

unnamed2

Internet: (vrij vertaald)
Uitstekende zachte pastel krijt voor een effectieve overgang van kleur
Briljante kleuren, studiokwaliteit
Hoge mate van lichtechtheid
Zachte, soepele prestaties
Uitstekende mengkwaliteiten
Zeer breukvast
In papier verpakt
10 x 10 x 65 mm
Tot 48 schitterende kleuren

Wat als eerste opvalt is dat de krijtjes omhuld zijn met een stukje papier, daardoor krijg je alvast geen vieze vingers. Ten tweede zijn het erg mooie kleuren. En ten derde zijn het mooie fijne krijtjes die lekker in de hand liggen. Ze zien er “hard” uit maar het tegendeel is waar.
Mijn eerste plaat, een mandala, uit het mini mandalaboekje, heb ik gekleurd met Stabilo en Staedtler fineliner. Ik heb deze achtergrond egaal gemaakt met een krijtje en ben daarna met een ander kleurtje erover heen gegaan.

unnamed5
Mijn tweede plaat heb ik gekleurd met Derwent Inktense en daarna afgewerkt met de softpastel.Ik heb voor het aanbrengen van de softpastel deze keer een wattenstaafje gebruikt. Hierdoor krijg je een wat ongelijk effect en dat staat bij deze plaat erg leuk.

unnamed4_1       unnamed3
De onderstaande plaat komt uit het betoverde woud en heb ik gekleurd met Derwent Inktense en Caran d’ache Luminance. Afgewerkt met de blenderpotlood van Prismalo.  De achtergrond heb ik gemaakt met de softpastelkrijtjes. De softpastel heb ik ook bij deze plaat aangebracht met wattenstaafjes.

unnamed6

Conclusie:
Een absoluut plus punt is dat de krijtjes een stuk verpakt zijn in papier. Dat scheel flink wat vieze vingers. Verder zijn het hele mooie heldere kleuren die ook zo overkomen op verschillende soorten papier. Ook heel fijn is dat het dan wel softpastel is maar minder kruimelt dat het krijt waar ik normaal mee werkte.
De achtergronden bewerken gaat super goed met de krijtjes en je kunt ook mooi de kleuren over elkaar heen doen, zonder dat het vlekt. Ik kan volmondig de softpastelkrijtjes adviseren en is zeker een aanrader als je vaak softpastel gebruikt.

Deze softpastelkrijtjes zijn o.a. verkrijgbaar bij Goedkoopstehobby.nl en kosten € 10,99.

2 thoughts on “Staedtler Karat Softpastelkrijtjes

  1. Leuke review. Eigenlijk gebruik je krijt alleen om achtergronden in te kleuren toch? Of kan je er meer mee doen?

    Samantha

    1. Eigenlijk wordt het vooral voor de achtergronden gebruikt inderdaad. Omdat het daar echt het meest geschikt voor is. Vandaar dat we in deze review dit ook alleen hebben laten zien. Voor het gewoon kleuren is krijt toch erg lastig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *