De enige echte Dikke Dames verjaardagskleurkalender

SAM_0640

Van Julia Woning ontvingen wij “De enige echte Dikke Dames verjaardagskleurkalender” om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier willen we Julia Woning natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die op internet te vinden is: De Dikke Dames van Julia Woning zijn zo vrolijk, die heb je het liefst altijd in de buurt. Met ‘De enige echte Dikke Dames verjaardagskleurkalender’ is dat zo gepiept! Iedere maand vind je de Dikke Dames in een nieuwe, herkenbare situatie: ’s winters drinken ze thee bij de kachel, ’s zomers zitten ze met ijsjes op het terras. Kleur ze in, hang de kalender op een goed zichtbare plek in de keuken, op de wc, desnoods naast je bed en vergeet nooit meer een verjaardag!

Toen we deze kalender binnen kregen was ik gelijk enthousiast. Wat een vrolijke kalender. Zelfs als deze nog niet is ingekleurd. De tekeningen stralen nu al vrolijkheid uit. Iedere maand heeft een eigen pagina en de kleurplaat past echt bij de betreffende maand. De kalender bevat een standaard ophangsysteem.

Ik wil jullie eerst enkele voorbeelden laten zien:

Ik ben begonnen met de maand oktober zodat ik hem zo snel mogelijk kan ophangen, want hij komt echt aan de muur te hangen zo leuk is die.

SAM_0641

Ik heb hierbij gekozen om te kleuren met potloden. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos. De potloden gleden over het papier. En het pigment werd heel makkelijk afgegeven. Ik heb daarna ook bepaalde stukken nog geblend met de Derwent blender pen en ook dat ging heel goed. Het papier is van een mooie structuur waar potloden mooi op kleuren.

SAM_0642

Hierna ben ik natuurlijk de maand november gaan kleuren. Door dat de kalender enkelzijdig bedrukt is, kun je er ook met alcohol markers in kleuren doordrukken op de achterkant maakt namelijk niks uit omdat daar niks op staat. Ik ben dit dus ook gaan uitproberen om te kijken of de alcohol markers niet zouden bloeden (doorvloeien in de tekening). Echter dit papier is ook uitermate geschikt voor alcohol markers. Mijn Spectrum Noir markers kleurden goed op dit papier en ik had absoluut geen last van doorvloeien van de inkt. Dit is een extra pluspunt vind ik.

SAM_0643

Als laatste heb ik de maand December ingekleurd. Hierbij heb ik de Tombow ABT Dual brush pens gebruikt en ook deze kleurden weer fijn. De kleur wordt mooi weergegeven.

Conclusie: Ik ben enthousiast. Deze kalender is ongekleurd al vrolijk, met bij iedere maand een kleurplaat die bij die maand past. De kalender is enkelzijdig bedrukt waardoor deze voor heel veel materialen geschikt is. Ik kan bij deze kalender eigenlijk geen minpunten bedenken. Mocht je de dikke dames leuk vinden, dan zou ik er echt over nadenken om deze aan te schaffen.

Gegevens van deze kalender:
Titel: De enige echte Dikke Dames verjaardagskleurkalender
Illustrator: Julia Woning
Uitgeverij: BBNC
Afmetingen: 325 x 130 x 11 mm
ISBN: 9789045318721
Prijs: € 12,95

Deze kalender is o.a. verkrijgbaar in onze webshop.

2 thoughts on “De enige echte Dikke Dames verjaardagskleurkalender

    1. Daar ga je geen spijt van krijgen. Hij is echt super leuk. Ben benieuwd naar je ingekleurde platen er van. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *