Colors of Whimsy

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

SAM_0633

Van Bev Choy ontvingen wij het boek Colors of Whimsy om uit te testen en de bevindingen in een recensie te schrijven. Hiervoor willen we Bev Choy hartelijk bedanken.

Informatie van het internet (vrij vertaald): Een kleurboek voor kinderen en volwassenen. Liefhebbers van fantasy, eigenzinnige en mooie dingen zullen genieten van de fijne details van de tekeningen. En er zijn zelfs een aantal tekeningen waar je je eigen doodles en ontwerpen kunt toevoegen. Er zijn 32 tekeningen, allen enkelzijdig bedrukt. Als je alcohol markers gebruikt, kun je het beste een leeg vel er tussen leggen om doordrukken te voorkomen. Een videofilmpje en voorbeelden zijn o.a. te vinden op mijn like pagina.

Bev Choy tekent o.a. voor Global Doodle Gems waar we al enkele boeken van gereviewd hebben. Echter heeft Bev Choy ook een boek met geheel  eigen kleurplaten. De aparte tekenstijl van Bev Choy herken je vrij snel en spreekt mij wel aan. Dus toen we dit boek binnen kregen was ik ook erg benieuwd en ben ik meteen door het boek gaan bladeren. Het papier voelt erg dun aan, dus ik was wel benieuwd hoe dit met kleuren zou gaan.

Ik wil jullie dan ook eerst enkele voorbeelden laten zien.

Natuurlijk heb ik ook gekleurd in dit boek. Ik ben begonnen te kleuren met stift. Ik heb deze keer gekozen voor de Tombow ABT Dual brush pens. Deze kleurden erg fijn. De brush pen glijdt makkelijk over het papier en de inkt vloeit niet uit over het papier. Het papier drukt wel erg door, maar doordat het boek enkelzijdig bedrukt is, maakt dit verder niet zo veel uit. Echter voor de veiligheid heb ik er wel een blanco A4 vel achter gelegd.

SAM_0639
Hierna heb ik ook nog met potloden gekleurd. Hierbij heb ik gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Ook deze kleurden erg fijn op dit papier. De kleurafgifte is ook bij weinig druk erg goed. En je kunt ook erg makkelijk kleuren mengen.

SAM_0638
Conclusie: Het papier is aan de dunne kant, echter door dat de kleurplaten enkelzijdig gedrukt zijn maakt dit vrij weinig uit. Het papier is verder van een bijzonder goede kwaliteit. De stiften kleuren erg goed op dit papier net als de potloden. Ook de potloden geven zelfs bij heel weinig druk genoeg kleur af, daarnaast kun je de kleuren heel goed mengen op het papier. Het is een erg afwisselend boek, en als je van het kleuren van personen houdt moet je echt een boek van Bev Choy aanschaffen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Colors of Whimsy
Auteur: Bev Choy
Uitgever: CreateSpace Independent Publishing Platform
Aantal pagina’s: 68
Afmetingen: 21,6 cm x 28 cm x0,5 cm
ISBN: 9781514799284
Prijs: $11.69

One thought on “Colors of Whimsy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *