Animorphia limited edition

Voorkant

Van uitgeverij De Lantaarn hebben wij het boek “Animorphia”ontvangen om uit te testen en onze bevindingen in een recensie te omschrijven. Hiervoor willen we uitgeverij de Lantaarn natuurlijk hartelijk bedanken.

Informatie van het internet: Welkom in de curieuze en fascinerende wereld van kunstenaar Kerby Rosanes, waar vreemde wezens en voorwerpen geleidelijk overvloeien in indrukwekkende
dieren. Dit boek bevat complexe, prachtige afbeeldingen die je in kunt kleuren en andere die je zelf nog af kunt maken. Daarnaast is het een bijzonder zoekboek met speciale zoekopdrachten!

Toen ik dit boek mocht reviewen was ik heel enthousiast! Dit leek me een heel mooi boek. Ik had op het internet al wat voorbeelden gezien, en ik wist zeker dat dit boek tot mijn favorieten ging horen. En ik kon niet wachten om er mee aan de slag te gaan. En natuurlijk deel ik graag mijn bevindingen met jullie!

Allereerst wil ik jullie wat voorbeelden laten zien uit het boek:

Ik heb als eerste een plaat gekleurd met potloden, en heb gekozen voor de Faber castell polychromos. Ik heb de plaat met de vissen uit gezocht omdat deze me gelijk aansprak. Ook had ik al in mijn hoofd een goed idee om uit te werken. Het potlood gleed echt over het papier. Ook gaven de potloden goed pigment af, bij zacht drukken, maar ook bij harder drukken. Dit papier leent zich ook echt om in lagen te werken, ik kon er met gemak vele lagen op krijgen. Uiteindelijk heb ik alles afgewerkt met het splender potlood van Lyra. Dit ging ook heel goed. Op die manier werden de kleuren nog helderder.

Plaat potlood 1

Ik wil wel nog een tip geven met betrekking tot het splender potlood. Gebruik wel een blanco a4tje erachter. Toen ik mijn plaat klaar had bleek de tijger, van de plaat erachter afgegeven te hebben. Dit was geen probleem, omdat daar een lege pagina was die je af kon maken, dmv vleermuizen te tekenen. Maar het zou heel zonde zijn als je de platen erachter op die manier beschadigd. De inkt geeft dan af. Nu heb ik een deel van de kop van de tijger op de vleermuis pagina staan.

Afdruk tijger

De tweede plaat heb ik gekleurd met Staedtler norris stiften. Ik heb een plaat gekozen met apen, aan het einde van het boek. Op voorhand wist ik niet of ze wel of niet doordrukten. De stiften gleden super over het papier, en de kleur komt er ook goed op. Ik vond de stiften heerlijk kleuren in dit boek, en ik ben geen stiften type. Ook drukten de stiften totaal niet door. Ik heb tijdens het kleuren meerdere lagen gebruikt, en afgewerkt met een fineliner. Hiervan is helemaal niks te zien. Dus met gewone stiften kun je lekker kleuren zonder doordrukken in dit boek.

Plaat stift

Conclusie: Ik vond dit een super gaaf boek, het is helemaal mijn ding. Het boek heeft lekker dik papier, waardoor het zich goed leent voor potloden en stiften. Beide glijden ze goed over het papier, en beiden geven ze goed kleur af. Ook het werken met potloden ging super! Je kan er heerlijk met lagen werken, en het afmaken met een blender potlood wil ook goed. Daardoor komen de kleuren beter tot hun recht. Echter als je met een blenderpotlood werkt, zou ik wel een blanco A4 papier erachter leggen, omdat bij gebruik van een blender potlood de plaat op de achterkant af kan geven.
Ook heb je platen, die je ook goed kunt maken door middel van schaduwen toe te voegen. Al met al een super boek. Je kan hierin natuurgetrouw kleuren, qua dieren, en je fantasie de vrij loop laten door alle droedels.

Gegevens van dit boek:
Titel: Animorphia
Auteur: Kerby Rosanes
Uitgeverij: De Lantaarn
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 250 x 250 x 13 mm
ISBN: 9789461885609
Prijs: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij bol.com.

One thought on “Animorphia limited edition

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *